Понеделник, 02 Май 2022
    
Созопол

Светкавична реакция! Установен е извършителят на земекопните дейности на Вромос

  31.01.2022 17:49  
Светкавична реакция! Установен е извършителят на земекопните дейности на Вромос

Областна администрация Бургас, ОД на МВР-Бургас, РИОСВ-Бургас и Община Созопол предприеха незабавни мерки и установиха извършителя на земекопните дейности, засягащи крайбрежната ивица в района на залива Вромос.

По нареждане на областния управител Стойко Танков в събота се извърши оглед на място от заместник областния управител Пламен Янев във връзка с подаден сигнал от гражданин за извършване на земекопни дейности върху имот държавна собственост, находящ се в източната част на залива Вромос, гр. Черноморец, в района на бившите имоти на военното поделение там. В сигнала до Областна администрация Бургас беше приложен и снимков материал на багер, извършващ изкопни дейности, нарушаващи крайбрежната ивица.

Багер е навлязъл в залива Вромос

 

ОД на МВР-Бургас установи изпълнителя на земекопните дейности – юридическо лице, което е дало показания пред органите на МВР. От МВР-Созопол са докладвали преписката в Районна прокуратура Бургас.

Днес в Областна администрация Бургас се проведе среща между екипа на областния управител Стойко Танков и директорът на РИОСВ-Бургас Павел Маринов. В най-кратки срокове РИОСВ-Бургас ще се произнесе по казуса. С цел експедитивност на обработката на сигналите на работната среща се взе решение екологичната институция да проверява всички казуси без оглед на това дали сигналът е постъпил през работни или почивни дни.

За установяване обхвата на нарушението общинската администрация на Созопол стартира геодезическо замерване.

Областна администрация Бургас призовава гражданите да сигнализират своевременно компетентните органи за нарушения, за да се предприемат незабавни действия по установяването на извършителя.


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Иван Кирязов, туроператор: Напрежение няма – всеки ден имам запитвания за резервации от Украйна
  31.01.2022 12:08      

Дона МИТЕВА Събитията, свързани с напрежението между Русия и НАТО около Украйна, се следя