Петък, 15 Апр 2022
    
Общество Созопол

Община Созопол налага антиковид мерки

  14.01.2022 17:16  
Община Созопол налага антиковид мерки

Заповедта на кмета Тихомор Янакиев влиза в сила от неделя

 

 

Община Созопол налага антиковид мерки с оглед на усложнената епидемична ситуация в областта. Заповедта на кмета Тихомир Янакиев влиза в сила от 16.01. до 25.01. т.г. Преустановяват се посещенията на пенсионерски клубове, детски центрове, както и провеждането на симпозиуми и обучения. Пълният текст на заповедта, четете тук:

1. Преустановявам посещенията в пенсионерските клубове.

2. Преустановявам посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови почасови услуги за деца.

3. Преустановявам провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други групови мероприятия с такъв характер.

4. Преустановявам провеждането на тиймбилдинг и други организирани групови мероприятия с такъв характер в трудови колективи.

5. Преустановявам провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер.

6. Преустановявам груповите посещения в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.

7. Преустановявам провеждането на присъствени групови занятия за възрастни в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

8. Провеждането на събирания от частен характер (кръщенета, сватби и др.) се допуска с участието на не повече от 15 лица на закрито и 30 лица на открито.

9. Преустановявам посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.

10. Преустановявам посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси.

11. Преустановявам посещенията в игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване.

12. В общинска администрация Созопол:

а) За срока на действие на заповедта в приемните дни граждани не се допускат. Препоръчва се гражданите да отправят своите питания и въпроси на телефоните на общината, както и на електронна поща [email protected]. На отправените питания да се отговаря веднага, ако е възможно, или в определените срокове – в случай, че е необходима проверка;

б) За срока на действие на заповедта се допускат до двама граждани в работните помещения във фронт офис, МДТ и по кметствата в общината.

в) Да не се допускат служители с грипоподобна симптоматика на работа.

г) Във фронт офис и отдел МДТ да се повишат мерките за биологична сигурност;

д) Във всички административни  сгради, вкл. кметства, ОГП, Местни данъци и такси, ДСП, и др. да се предприемат необходимите мерки за дезинфекция.

е) Директорите на дирекции да организират работния процес на работниците/служителите в дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа), където е възможно, като допускат присъствена работа на най-много 50% от персонала.

ж) Комуникацията между служителите в сградата на община Созопол и осъществяване на процеса на работа да се извършва чрез минимални движение в коридорите и кабинетите и по възможност да е дистанционно /по телефони и имейли/.

13. Въведените противоепидемични мерки може да не се прилагат при следните условия:

а) 100% от персонала в съответния обект/лицата, заети с мероприятието са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с резултат от изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване и

б) ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане в обекта, съответно на мероприятието само на лица, които:

аа) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или

бб) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения
Бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев разби плана „Сербезова“ за справяне с Петата вълна
  14.01.2022 16:39      

Снощи бе обявен новия противоепидемичен план за справяне с Омикрон-вълната, който на пръв поглед