Четвъртък, 07 Апр 2022
    
Бургас

Бургас е с нов областен управител

  05.01.2022 13:23  
 Бургас е с нов областен управител

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково са с нови областни управители. Те са от квотите на БСП и „Демократична България”. Решението е взето по време на Министерския съвет. Новината съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера, след заседание на кабинета „Петков". 

„Няма да им бъдат вменявани нови функции. Но по закон те са част от политическия кабинет и трябва да прокарват мерките и политиките, които взима едно правителство за отделните райони”, каза Бориславова.  

„Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната”, заяви Лена Бориславова.

От „Демократична България” съобщиха, че от тях са излъчени областните управители на Пловдив, Хасково, Велико Търново и Видин.
Още преди празниците стана ясно, че в Бургас новият областен управител ще е Стойко Танков, който пред „Черноморски фар“ нито потвърди, нито отрече новината, но хората вътре в партията  бяха категорични, че е той.

Днес от правителствената пресслужба разпространиха вече официално новината. Ето и биографията му:  Танков е бил народен представител в 39-о и 40-о Народно събрание. В периода 1995 г. – 1997 г. е бил председател на Общинския съвет на Община Бургас.  От 1998 г. до 2000 г. е изпълнявал длъжността председател на Общинската агенция по приватизация в Бургас. Притежава също дългогодишен управленски опит в частния сектор.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Новият областен управител Стойко Танков: Чувствам се подготвен за поста
  06.01.2022 12:53      

Първо сме бургазлии, след това сме представители на политически партии, заяви той Силвия