Сряда, 30 Мар 2022
    
Несебър Спорт

Без страх от лошото време! Несебърски ентусиасти пробягаха в полумаратон атрактивно трасе

  29.12.2021 19:17  
Без страх от лошото време! Несебърски ентусиасти пробягаха в полумаратон атрактивно трасе

Спортната общественост в Несебър не се уплаши от лошото време и тази година отново проведе заключителен полумаратон 21.1 км  с който да отбележи края на годината. Идеята се ражда преди три години и инициаторите Васил Лечев, Христо Терзиев и Емил Атанасов твърдо са решили да я направят традиционна. За да има по-голяма възможност за повече хора да се включат дистанциите бяха три – 21.1 км., 10.5 км и 5 км.
Над 50 ентусиасти стартираха днес в дъжда, като повече от половината бяха на полумаратонската дистанция 21.1 км. Към несебърските ентусиасти се присъединиха бегачи от Бургас, Стара Загора, Варна, София и няколко други населени места.
Трасето е изключително атрактивно. Старта и финала са градските порти в крепостната стена на стария град. Следва обиколка по крайбрежната алея на града, която се включва в южната крайбрежна алея на новата част през южния парк и обикаляне на града от юг и запад до началото на Слънчев бряг. В комплекса се ползва отново крайбрежната алея до самия край на северния несебърски плаж, а на връщане градът се обикаля по северната крайбрежна алея през живописния провлак и така популярната мелница до градските порти.
За всички участници това бе не просто бягане, а забавление. То бе изцяло любителско и не бе обременено от записвания, такси за участие, официално класиране и други такива характерни за организираните стартове задължения. След финала дарители осигуриха напитки и храни за подкрепа и добро настроение.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
 Нинова: Издадохме заповедите за забрана на скока в цените от мобилните оператори
  29.12.2021 16:13      

С всички възможности на закона ще защитаваме потребителите от злоупотреби с правата им, з