Петък, 04 Мар 2022
    
Култура

Театър „Адриана Будевска“ представя невероятен шедьовър за публиката- „Третата дума“

  03.12.2021 17:21  
Театър „Адриана Будевска“  представя невероятен  шедьовър за публиката- „Третата дума“

Романтична любов, криминални интриги, страст и конфликти, съчетали философията на Калдерон и страстта на Лорка

 

 

Драматичен театър „Адриана Будевска“ - Бургас ще представи истински шедьовър на сериозната театрална публика. За четвърти път от двадесет години,театралните любители ще се насладят на невероятен спектакъл.

„Третата дума“ на големия испански драматург от началото на миналия век – Александро Касони. Пиесата е сред най-значителните му творби.

Съчетала в себе си философията на Калдерон и страстта на Лорка, занимаваща се с „проклетите въпроси“ на нашето време, преплетени с хумор, светлина и чистота.

Един невероятен сюжет, който наистина си заслужава да бъде изгледан от началото, до самия край.

Класическа, романтична  любовна история, драма, конфликти от миналото разкриващи се в хода на представлението, криминални интриги и една любовна история, базираща се на сюжета на един обърнат „Пигмалион“ - ученик-дивак и неговата учителка. Цяла една великолепна  история базирана на сериозната традиционна испанска литература. 

Освен красив и бляскав като литературен, този текст дава възможност за сериозно творческо предизвикателство на двама от най-младите театрални артисти – Пепа Николова и Никола Прашкевов.

Младата, сексапилна и талантлива актриса ще дебютира за пръв път пред бургаската публика.

„Много отдавна театъра не си е позволявал подобен тип драматургия. Избрахме го не само  заради интригуващите и винаги актуални тематики от живота, а и за да даем шанс на младите актьори да зарадват любителите на театралното изкуство със своята изява“, обясни директорът на театъра Борислав Чакринов.

Освен двете млади звезди, бургазлии ще могат да разпознаят в героите на пиесата добре познати театрални имена,  като Зорница Константинова, Невена Цанева, Валери Еличов, Тони Минасян и Златко Ангелов.

„Това е текст към който отдавна проявяваме интерес. Една сериозна творба, за една истински сериозна публика, каквато е бургаската. Всичко най-добро за  нашите почитатели, които са зажаднели за нашето изкуство“, споделя директорът Борислав Чакринов.

 

 

 

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т