Петък, 04 Мар 2022
    
Общество

Народните представители на 47-ото Народно събрание се заклеха

  03.12.2021 11:11  
Народните представители на 47-ото Народно събрание се заклеха

Народните представители от 47-ото Народно събрание се заклеха в началото на първото си заседание днес. То беше открито от най-възрастният депутат д-р Силви Кирилов от "Има такъв народ"

Той се обърна към присъстващите президент, министър-председател, вицепрезидент, членове на КС, министри, представители на съдебната власт и представители на религиозните общности. На първото заседание в пленарна зала присъстват 228 депутати. 

"Скъпи сънародници, днес сме свидетели на необикновена ситуация, липса на доверие в институциите и политическата система, няма усещане за справедливост и законност, бедността е ежедневие и засята все повече сънародници от различни слоеве на обществото. Около 2 млн. български граждани са извън страната, повечето от тях са млади хора студенти, млади специалисти в отделни области, натрупали професионален опит и знания. Много съм радостен и щастлив да видя толкова млади хора в състава на 47-ото НС. Аз вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нова енергия, нови идеи, свои цели идеали и очаквания. На тях бих искал да напомня думите на двама велики мислители и философи за свободата. Свободата не е да правиш каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш.
И за истината... Първоначално е отричана от всички, после е приемана за възможна за част от хората и после приета от всички, защото е истината.

Време е да загърбим нашите лични и частно политически различия в името на националните и обществени интереси
време е да си спомним, че волята и желанието за промяна правят нещата възможни, но не ги правят лесни
прозрачността и спазването на дадените обещания, политическата коректност, ще възвърнат доверието в обществеността,
народът ни посява изключително важни и съдбовни задачи за разрешаване, трябва да оправдаем доверието с чувство и за отговорност и мобилизация на нашите интелектуални способности и и нашия морал за разрешаването им в името на България и всички българи", заяви в откриващата си реч д-р Кирилов. 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т