Вторник, 22 Фев 2022
    
Любопитно

След 50 години успешен брак семейство Стайкови поднови брачния си съюз в Община Бургас

  22.11.2021 14:48  
След 50 години успешен брак семейство Стайкови поднови брачния си съюз в Община Бургас

Митьо и Росица се срещат през 1971 г. в Бургас, когато тя е на 16, а той на 22 години. В деня на християнското семейство, 21 ноември, същата година те си казват заветното „Да” в сградата на тогавашния градски съвет /Община Бургас/. Половин век по-късно, в деня на тяхната златна сватба, двойката избра да отпразнува щастливото събитие с подновяване на свидетелството си за брачен съюз.

Тази неделя /21 ноември/ 72-годишният Митьо и 66-годишната му съпруга Росица отново потвърдиха любовта си в присъствието на роднини и приятели. Водещ на церемонията бе Мариета Ханджиева, експерт по протокола в Община Бургас. Семейството получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета Димитър Николов, а официалното удостоверение остана завинаги в архивите на Общината, в книгата за юбилейни събития.

На ритуала присъства и Магдалена Карастоянова, директор на Обредния комплекс в Бургас.

На въпроса как се пренася любовта и разбирателството през 50 години съвместен живот, двойката отговори, че е най-важно е да се запази искрицата, да има прошка и уважение.

„В живота има много трудности, сполетяват ни събития, които ни съкрушават, затова е много важно да имаш човек до теб, на когото да разчиташ. Пожелаваме на младите двойки да ни настигнат и да ни надминат. Най-важна от всичко е любовта!”, споделиха семейство Стайкови.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество