Четвъртък, 17 Фев 2022
    
Избори 2021 Любопитно Мнения

Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия

  18.11.2021 15:09  
Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия

Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия – това пише настоящият лидер на “Възраждане” в личния си блог.

Gospodari.com публиква пълният текст на поста му, озаглавен "Новото Средновековие", без редакторска намеса:

Има една добре известна приказка, че колкото по-малко знае един човек, толкова по-компетентно се изказва по всякакви въпроси и теми. Едва ли има място на света, където това да важи с по-голяма сила, от българското интернет-пространство. Тук се вихрят едни от най-големите умове, които е раждала човешката цивилизация. Те разбират от всичко – от медицина, история, газови проучвания, ядрена физика, молекулярна химия, геополитика и каквото друго се сетите. Всичко това щеше да е много забавно, ако не живеехме във време, в което всеки с достъп до интернет и достатъчно ентусиазъм може да наводни буквално с каквото си поиска огромни територии от информационното пространство.

Българите не са славяни, те не са и българи, те са траки. Нали знаете най-старото злато в света, открито във Варна, и направено преди 6000 години? Е, ние българите, т. е., ние траките, сме го направили. История славянобългарска не е такава – истинското ѝ име е История славнобългарска. Нищо че на първата страница ясно си пише – това не е от значение.

Чували ли сте за кемтрейлс?

Но как може – това са самолети, които пръскат населението с отрови, за да се разболява и да печелят фармацевтичните компании. Като казах фармацевтика – специалистите в интернет отдавна са доказали, че ваксините и въобще лекарствата са вредни и всичко може да се лекува само с ракиени компреси и чай от липов цвят. А чесънът също така лекува рак, щях да забравя този важен факт. Добивът на газ води до отравяне на земята, водата, въздуха и предизвиква земетресения. Не само на шистов, но и на какъвто и да е газ.

Храната по магазините е ГМО, от която дебелеем и се разболяваме от рак. Това последното не трябва да ни притеснява, разбира се, защото както вече стана ясно чесънът лекува рака. На последно място климатът се контролира и с ХААРП американците докарват урагани, суши и цунамита по целия свят. Малко напоследък ураганите помляха и американските щати, но то е заради лошите познания на американците по география. Ей го на, оня ден президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че говорил с президента на Американските Вирджински острови, които всъщност са американска колония, и той вероятно е говорил с назначения от него самия губернатор. Но при такава голяма държава е нормално да се обърка човек.

Всичко това води своето начало от Меката на всички откачалници в света – Съединените американски щати.

Там има секта (амишите), която отказва достиженията на техническия прогрес и всичко свързано с него – електричество, ток, течаща вода, коли, телефони, компютри, телевизия и т. н. Само преди няколко години, след дебати продължили повече от 10 години, на амишките семейства се разреши да имат телефони, но само такива с кабел, и то ако са в колиба на поне 500 м от къщата!

Пак от тук произлиза и сектата на Свидетелите на Йехова, която отрича кръвопреливането и е „доказала“, че то е вредно и води до смъртта на болните пациенти. Йеховистите освен това отричат и болничната помощ като цяло, защото ако някой се разболее, това е или изпитание, или наказание. А те и в двата случая идват от Господ, следователно трябва да се стискат зъбите и да не се търси помощ, защото иначе божеството ще се разсърди още повече. Едно модерно разклонение на йеховистите представлява сектата на антиваксърите (хора, отричащи ваксините). Те са малко по-либерални в сравнение със сектата-майка, но като цяло са остро настроени срещу ваксинациите и лекарствата.

Къде е проблемът във всичко това?

Проблемът е, че във времето на всеобщата информационна свързаност лудостта на един бързо става лудост на много. Някой написал, че от ваксините децата развиват аутизъм, друг го прочел, трети го цитирал като лично преживяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в огромното  си мнозинство не са запознати с темата, защото няма как да разбират от всичко (естествено), но по чисто човешки причини надават ухо за лошите новини и дори и да не ги приемат, ги запомнят. И червейчето на съмнението се загнездва. Ами ако е вярно? Я по-добре, за всеки случай, да не си ваксинирам детето. То нали другите са ваксинирани, какво толкова? И умствената епидемия започва…

За шистовия газ

По същия начин е и с всичко друго подобно. Вчера ми се обажда една жена, разтревожена, че в Добруджа щели да добиват шистов газ. Обяснявам и, че няма такова нещо, жената обаче не вярва. Майка ѝ била казал, пък тя чула от комшийката, която го прочела къде – в интернет. Е, кажете ми, как да не повярва човек след такава сериозна обосновка? Отделих 10 минути да и обясня, че няма такова нещо, а че ще се правят проучвания за обикновен природен газ. Жената обаче беше непреклонна – на ща и не ща, сондажа ще отрови всичко. Ами добре, казвам аз, като не искате, значи няма да има, нали затова се правят обществени обсъждания, ако хората кажат не – няма да има нищо подобно. Тук жената обаче ме уби със следния довод – не е вярно, те могат да ми вземат земята и ще ни отровят водата без да ни питат.

Познайте кой ѝ казал това?

Майка ѝ, а тя пък от съседката и т. н. Върха на всичко обаче беше, когато същата тази особа започна да ми разказва как се добивал газ, че нямало да бъде вертикален, а наклонен сондаж, който после преминавал в хоризонтален, след който щяло да се взривява под земята, да се палят въглищни слоеве и от тях да се добива въглищен газ. Тук вече занемях! Само се осмелих да попитам какво работи жената – оказа се, че е касиерка в някаква частна фирма. Предполагам, че е фирма за добив на нефт и газ, така разпалено и аргументирано говореше госпожата. Но не питах повече, защото ме достраша да не стигнем и до ядрени опити в газовите сондажи.

Много хора с няколко прочетени статии в интернет стават специалисти по теми, които изискват години обучение и изследвания. Цялото ми поколение (родените преди и след 1989 г.) сме били ваксинирани в училище и да чукна на дърво, не се сещам за някакъв случай, при който ваксината да е съсипала някого. Това разбира се не пречи на сектантите обаче с лека ръка да отрекат всяко постижение на медицината и ако може да се върнем към годините, когато 40 години са били напреднала възраст, а детската смъртност е била приблизително колкото раждаемостта.

За ваксините

Вчера си направих един експеримент. Оказа се, че в обществото започва да се заражда сериозен страх от ваксинациите. Просто защото всеки е чул някъде по нещо гадно за ваксините. Оказва се обаче също така, че никой от моите познати, а аз познавам изключително много хора, макар и да е чувал за всякакви гадости, не ги е виждал. Дори не познават пострадали хора. Класическия пример на масовата психоза – не съм го видял, но съм чул и го вярвам.

Същото беше и навремето, когато се изселваха тюркоезичните ни съграждани по времето на т. нар. Голям екскурзия. Тогава се носеха всякакви слухове – в един блок във Владиславово (моя квартал във Варна) турците изклали цяло семейство. В някакво село в Добруджа отровили водата и хората измрели. В Родопите отрязали главата на млад войник и я набучили на кол. А аз бях на 10 години тогава, представяте ли си какви още по-гадни слухове не са достигнали до мен? Представям си ако по онова време имаше интернет каква вакханалия щеше да настане… Всъщност няма нужда да си го представям, аз го виждам и сега, и то достатъчно ясно.

Най-лошото е, когато всичко това се представя като право на мнение. А имат ли право на мнение отричащите кръвопреливането? Содомитите? А педофилите? Биещите и малтретиращите своите деца? А крадците, убийците и изнасилвачите? Нямат разбира се, и ролята на обществото е да се противопоставя твърдо на всякакви подобни социални малформации и прояви.

Само че тук стигаме вече до сърцевината на проблема.

Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо, която поради тази причина на „изборите“ гласува отново за управляващите – които на свой ред след това продължават опростачването и оскотяването на хората. Няма по-опасен от полуграмотния човек. Той може да чете, горе-долу и да пише, но не може да разбира и да анализира прочетеното. Приема всичко за чиста монета. Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкова повече то деградира и се връща назад към Средновековието. Във времето, когато хората са вярвали на всичко и са се плашели от всичко, когато не е имало ваксини, лекарствата са били колкото пръстите на едната ръка, токът не е съществувал, хората са живеели до 40 години, а храните са се броели на пръстите на другата ръка.

Този порочен цикъл на задълбочаващ се цивилизационен упадък се пречупва или с революция, или с нашествие отвън, което унищожава напълно и държавата, и обществото. Това важи не само за нас, но и за европейската, или за западната, ако щете, цивилизация като цяло. А така като гледам, и у нас, и на запад от нас, няма много революционери, но за сметка на това все повече стават младите, здрави и прави неваксинирани араби и африканци…

Коментарът на Gospodari.com

Властта променя хората. Желанието за власт дори още повече. Може би това е причина за коренната промяна във възгледите на Костадин Костадинов. А може би просто успя да яхне вълната на недоволството на хората, които открито обиждаше преди години. И му повярваха. Съдейки по изборните резултати, поне 127 549 души, които гласуваха за “Възраждане” и позволиха тази партия да влезе в 47-ото Народно събрание.

Дали обаче предизборната кампания, привлякла антиваксърите, е била искрена, предстои да разберем. Припомняме, че в същата кампания от платформата “Лъжеш ли?” откриха 19 лъжи, изречени в национален ефир от Костадин Костадинов по време на неговите едва 8 телевизионни участия. Може би тези лъжи са част от пандемията от дезинформация, за която той самият пише през 2017 година. Може би тогава е открил стратегията, която разработи успешно за тези избори – разпространяване на дезинформация с цел обединяване на хората около страховете им. Хитър ход, признаваме. Но и зловреден. Не се знае колко човешки живота може да коства тази дезинформация тепърва, а и до момента отне прекалено много.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Любопитно Мнения
Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия
  18.11.2021 15:09      

Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия – това пише настоящият