Вторник, 08 Фев 2022
    
Приморско

Стефан от Приморско събра „150 литра“ капачки, дари ги в кампания за спасяване на живот

  08.11.2021 15:55  
Стефан от Приморско събра „150 литра“ капачки, дари ги в кампания за спасяване на живот

Третокласникът Стефан Танев от СУ „Н. Й. Вапцаров“ в Приморско е първенецът предал най-много пластмасови капачки в националната инициатива “Дари капачка, спаси живот!“. Малкият доброволец е събрал „150 литра“ капачки, побрал ги е в 15 дамаджани от по 10 литра. За четвърта поредна година, училището в града се включва в благотворителната кауза. Кампанията, която приключи в края на месец октомври, е повече от успешна. В нея дейно се включват освен учениците от местното школо и учители, и родители.

„Какво правите с пластмасовите капачки от бутилки? Най-вероятно, както повечето хора, ги изхвърляте като непотребни. Ако ги събирате, можете да помогнете на болни деца“, с този апел, организаторите на местно ниво, успяват да мотивират за участие в дарителското мероприятие.

Малко хора знаят, че всяко 3-то дете, било в кувьоз, получава увреждане на очите. Когато наличната апаратура е остаряла, е неизбежна увредата върху здравето на новороденото. Възможно е да бъде предотвратено това, събирайки капачките от бутилките, които използваме, става ясно от организацията в Приморско.

„Най-активните ученици са поощрени с награди. Благодаря на всички, които се включиха! „Дари капачка, спаси живот“ е пример, че заедно можем да се справим“, написа в социалната мрежа Мариана Казларова, директор на СУ „Н. Й. Вапцаров“, Приморско. В края предходния месец, събраните капачки са предадени в УМБАЛ-Бургас, координатор на проекта за Бургаско.

 

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Професор: Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много лесно
  09.11.2021 10:42      

„Сегашният пик на смъртността при COVID-19 е в следствие на високата заболеваемост", з