Вторник, 07 Дек 2021
    
Сунгурларе

Д-р Георги Кенов, кмет на община Сунгурларе: Ще организираме „зелен коридор“ за ваксиниране на 1 ноември

  26.10.2021 17:22  
Д-р Георги Кенов, кмет на община Сунгурларе: Ще организираме „зелен коридор“ за ваксиниране на 1 ноември

Дона МИТЕВА

На 1 ноември ще бъде организиран „зелен коридор“ за ваксиниране в Сунгурларе.

Онези социални служители, които в началото на тази седмица нямат „зелен сертификат“, в понеделник сутринта бяха извозени до Карнобат, където им е направен PCR тест, за сметка на проект.

В двата социални дома има 46 служители, от които 20 са ваксинирани, останалите са с тестове, обясни кметът Георги Кенов.

„Ритъмът на работа не е нарушен, смените са изготвени, а от началото на другия месец тези хора ще се ваксинират. Те вече са се записали за „зеления коридор“, обясни градоначалникът. Той не скри, че отначало е имало хора, които са смятали да напуснат заради изискването на „зелен сертификат“, но после всеки е обмислил решението си  добре и вече няма желаещи да останат без работа.

Взети са всички мерки, не само за социалните домове, но и детските градини и училища. „Оказва се, че при нас почти няма ковид. За една седмица има само 15 заболели. А в социалните домове няма нито един болен“, заключи д-р Кенов.

Той предвижда на цялата администрация организирано да бъдат направени тестове за антитела, които финансово ще се поемат от Общината. „Става въпрос не за това дали се признават или не антителата. Ние имаме много ваксинирани и много преболедували. Въпросът е да се види какъв е имунният статус на служителите“, заключава кметът доктор.

В община Сунгурларе има около 140 души служители.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.