Вторник, 25 Яну 2022
    
Айтос

Васил Едрев: Привързани сме към Айтос с родова памет и традиции

  26.10.2021 13:20  
Васил Едрев: Привързани сме към Айтос с родова памет и традиции

Кметът на Община Айтос Васил Едрев честити празника на града - Димитровден на своите съграждани. Ето какво гласи обръщението на градоначалника:

Уважаеми граждани на община Айтос,

Днес е 26 октомври – Димитровден, Ден на родния град и на община Айтос.

Нека да ни е честит най-айтоския празник!

Скъпи приятели,

Привързаността ни към Айтос стои над всичко - над политическите пристрастия, над религиозните ни различия, над житейските ни проблеми. Защото здравият айтоски корен ни е привързал към това място с родова памет и традиции, и ни дава сили да се справим с трудностите по общия ни път.

Днес, на Димитровден за първи път от 27 години няма да празнуваме с концерти, с тържества и много инициативи. Тази година няма да бъдем заедно на площада, заради строгите здравни мерки. Но знам, че всички носим празника в сърцата си. За нас, Айтос е символът, който ни свързва и обединява в стремежа към по-добри дни.

Айтозлии са упорити и трудолюбиви хора. Пословични са грижата и вниманието към децата. А това, скъпи приятели, е нашата най-сериозна инвестиция в бъдещето.

Гордеем се с богатата история на Айтоския край. Като потомци на траките и Аетос, на храбрите войни на Тервел, на местните поборници и просветителите, ние, айтозлии имаме вярата и желанието да градим община Айтос като общ дом за децата си. 

Искам специално да Ви честитя патронния празника на църквата “Свети Димитър”. Храмът, който от 177 години е един от стълбовете на духовността ни.

Честит празник на всички именици! Със здраве и гордост носят името на Св. Димитър!

Нека днес, на Димитровден да си пожелаем повече инициативност в името на Айтос, по-спокойни дни за общината и за всички нейни граждани! Силно вярвам, че догодина, на този ден, ще празнуваме заедно, така както сме празнували в 27 поредни години!

Св. Димитър да закриля и пази всеки от вас, всяко айтоско семейство!

Честит празник!

Бъдете здрави!

ВАСИЛ ЕДРЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА АЙТОС


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Евелина Пулева, УС на БРТК: Проблемите трябва да се решават комплексно, а не на парче
  26.10.2021 17:10      

Дона МИТЕВА Туроператорите излязоха на протест в столицата, заради липсата на средства от