Вторник, 25 Яну 2022
    
Общество

Училищата в четири общини минават на ротационно обучение (ВИЖТЕ КОГА)

  26.10.2021 15:38  
Училищата в четири общини минават на ротационно обучение (ВИЖТЕ КОГА)

Георги РУСИНОВ

 

Училищата в четири общини от областта ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение от 2 ноември, научи „Черноморски фар“. Това са Бургас, Приморско, Карнобат и Царево.

Заболеваемостта в тези общини е между 500 и 750 на 100 000 души население, а това предполага прилагане на мерките от точка 4 от заповед на министъра на образованието, а именно преминаване на ротационен принцип на обучение за 50% от паралелките.

„Изпратили сме писма до директорите да подготвят предложения и графици за ротация. Утре до 12 часа искаме техните предложения, а искането ни е ротационният принцип да влезе в сила от 2 ноември. 1-и ноември е неучебен. Съображенията ни са да има време да се оповестят родителите, за да може и те да си създадат организация. Това важи за всички паралелки. Графикът ще е от 2-и до 12-и ноември. Едната седмица едната част от паралелките ще са присъствено, а останалата през втората седмица. Надяваме се за тези две седмици да паднат малко цифрите, за да се нормализира процеса“, заяви пред „Черноморски фар“ временният началник на РУО-Бургас Лиляна Иванова.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Евелина Пулева, УС на БРТК: Проблемите трябва да се решават комплексно, а не на парче
  26.10.2021 17:10      

Дона МИТЕВА Туроператорите излязоха на протест в столицата, заради липсата на средства от