Вторник, 07 Дек 2021
    
Бизнес Общество

Тегави опашки късат нервите на шопинг маняците в Бургас

  21.10.2021 15:38  
Тегави опашки късат нервите на шопинг маняците в Бургас

Моника ИЛИЕВА

В първия ден със зелен сертификат, се изви опашка пред най-големия бургаски мол – „Галерия“. За онази част от посетителите, които се бяха снабдили предварително с най-важния пропускателен документ от днес, нямаше проблем. За останалите алтернативата е бързият антигенен тест, който се прави на място в търговския обект. Цената му е 10 лв., а валидността 48 часа. Сертификатът се получава непосредствено след тестването чрез смс или на електронна поща.

„Много бавно върви опашката, изнервям се, но имам работа, която мога да свърша само тук. Чакам вече близо 20 мин.“, това каза пред наш репортер Мария Недкова от Бургас.

В другия голям търговски обект „Бургас Плаза“ се влизаше единствено с предварително изваден зелен сертификат. На входа на мола липсваше изнесен лабораторен пункт. От охраната обясниха, че по-късно днес очакват да бъде организиран такъв.

Припомняме, че от днес е в сила зелен сертификат за почти всички дейности на закрито, където има струпване на хора. Той може да бъде изваден срещу завършена ваксинация, негативни PCR и антигенен тест, които имат давност съответно 72  и 48 часа, и срещу преболедуване.

 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.