Вторник, 07 Дек 2021
    
Сунгурларе

Саниране и ремонт на покрива за клиниката в Сунгурларе

  18.10.2021 14:52  
Саниране и ремонт на покрива за клиниката в Сунгурларе

Георги РУСИНОВ

 

Покривът на клиниката в Сунгурларе ще бъде ремонтиран, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Кметът на общината д-р Георги Кенов е обявил обществена поръчка за целта. Градоначалникът търси фирма, която да изпълни ремонта на покрива и да санира сградата. Прогнозната стойност е 215 516.66 лева без ДДС.

„Предвижда се върху съществуващ плосък покрив на сградата да се изгради четирикатен покрив от покривни термопанели с дебелина 10 см върху метална конструкция. Не се налага къртене или събаряне на панелните парапети на сградата. При необходимост, на фасадите до нужната височина се прави тухлена зидария, на която ще легне новата покривна конструкция. В конструктивно отношение въпросната реконструкция на покрива не компрометира носещата конструкция на сградата“, пише в документацията по поръчката.

Фасадата на клиниката ще се изолира с 10-сантиметрова топлоизолация, а покривната част  - с 12-сантиметрова. Върху топлоизолацията се предвижда полагане на бяла и цветна силиконова мазилка с едрина на зърното 2 мм, както и подмяна в сутерена на сградата 26 броя стари дървени прозорци 60/60 см и два броя прозорци на стълбище с нови прозорци PVC трислоен стъклопакет.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.