Понеделник, 17 Яну 2022
    
Сунгурларе

Саниране и ремонт на покрива за клиниката в Сунгурларе

  18.10.2021 14:52  
Саниране и ремонт на покрива за клиниката в Сунгурларе

Георги РУСИНОВ

 

Покривът на клиниката в Сунгурларе ще бъде ремонтиран, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Кметът на общината д-р Георги Кенов е обявил обществена поръчка за целта. Градоначалникът търси фирма, която да изпълни ремонта на покрива и да санира сградата. Прогнозната стойност е 215 516.66 лева без ДДС.

„Предвижда се върху съществуващ плосък покрив на сградата да се изгради четирикатен покрив от покривни термопанели с дебелина 10 см върху метална конструкция. Не се налага къртене или събаряне на панелните парапети на сградата. При необходимост, на фасадите до нужната височина се прави тухлена зидария, на която ще легне новата покривна конструкция. В конструктивно отношение въпросната реконструкция на покрива не компрометира носещата конструкция на сградата“, пише в документацията по поръчката.

Фасадата на клиниката ще се изолира с 10-сантиметрова топлоизолация, а покривната част  - с 12-сантиметрова. Върху топлоизолацията се предвижда полагане на бяла и цветна силиконова мазилка с едрина на зърното 2 мм, както и подмяна в сутерена на сградата 26 броя стари дървени прозорци 60/60 см и два броя прозорци на стълбище с нови прозорци PVC трислоен стъклопакет.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ