Събота, 15 Яну 2022
    
Бургас Култура

За Странджа и пчелите разказва тази вечер Елена Стойчева

  15.10.2021 11:22  
За Странджа и пчелите разказва тази вечер Елена Стойчева

Дона МИТЕВА

Двете си книги ще представи тази вечер младата авторка Елена Стойчева.  Сборникът с разкази „Шивачът на времето“ и „Маги в селището на пчелите“ ще бъдат промотирани в рамките на Есенните литературни празници в Дома на писателя от 18.00 часа.

Любопитно за младата авторка е това, че от пет - шест години се занимава, заедно със съпруга си, с пчеларство. Нейно вдъхновение са Странджа планина и пчелите.

Талантливата писателка е чест гост в бургаските читалища, където се включва в различни техни инициативи, а също така и редица училища.

„Лошото време е повод да се съберем и топличко да си побъбрим. Ще се сгреем с червено винце с мед от пчелна пита, ще си поговорим за началото като освобождаване; за откриването на мига-щастие; за нуждата да не сме сами, която, парадоксално, се задоволява с усамотяването над белия лист; за слънчевия конец в тъканта на Шивача; за вървенето, докато нишката ни не е срязана с големите небесни ножици, за лутурките, които проблясват по скроената ни дреха като на небосклон ...

После ще полетим с Маги към пчелите и тяхното население, ще ви разкажа за човекофеите и за горското море, за цвета на мечтите и силата на приятелството, за братовчедите по райета.

Ще ви издам и една малка тайна за един чудодеен балсам...

Ако сте свободни, чувствайте се специално поканени. Ще Ви чакам“, написа в социалната мрежа авторката нестандартна покана към четящите хора в Бургас.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Арх. Събин Попов: Бургас се развива интензивно, важно е качеството в строителството
  16.10.2021 16:30      

Трябва да наваксваме в икономиката, имаше грешки при санирането, смята председателят на Р