Събота, 08 Яну 2022
    
Крими

Разследващи откриха част от кост и зъб от Бахлова и тъкан от Мехмед

  08.10.2021 12:09  
Разследващи откриха част от кост и зъб от Бахлова и тъкан от Мехмед

Георги РУСИНОВ

 

Разплитането на убийствата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова продължава. Разследващите органи откриха нови доказателства. Това обясниха на брифинг пред медиите окръжният прокурор Георги Чинев, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и наблюдаващият прокурор по делото за убийството на Юмер Мехмед – Станимир Маринчев.

Част от кост и зъб от Теодора Бахлова са били намерени в канализацията в близост до търговско помещение, което в момента не се използва. Още на предния брифинг властите заявиха, че там е било държано тялото й. Експертиза е доказала, че тленните останки намерени в канализацията са именно на първата жертва за която е обвинен е бизнесменът Станимир Рагевски – Теодора Бахлова. Старши комисар Калоянов обясни, че прегледът на канализацията е бил извършен със специфична видеотехника.

В помещение близо до мястото е било открито и оръжието на второто убийство – на Юмер Мехмед. В канализацията е открит и проектил от огнестрелно оръжие, което по всяка вероятност ще съвпадне с оръжието, с което е застрелян и Юмер.

По отношение на неговото убийство също има нови данни. Скрита в кооперацията, в която живее Деян Дичев е била намерена електронна част от трион, по която е открита тъкан от Мехмед. В автомобила на Рагевски пък е била открита и режещата част на електрическия трион.

Намерен е и телефонът, с който е направено обаждането до Мехмед, преди да бъде убит. То е извършено със сим карта, която е плащана в срок от 3 години, но е проведено едно единствено обаждане – това до Юмер преди да бъде убит и нарязан. Сим картата се е водила на лице от ромски произход, който се занимавал с такъв бизнес – купува сим карти, които се водят на негово име, но ги продава на други лица. Притежател е на около 15 такива, но за останалите няма данни да имат връзка с двете убийства.

Окръжният прокурор Георги Чинев добави, че ще се направи анализ дали на база на тези доказателства ще има промяна в обвинението срещу Рагевски и дали двете дела ще се обединят. Към момента Рагевски е подсъдим по две отделни дела – едно за убийството на Юмер Мехмед, а другото за това на Теодора Бахлова.

Наблюдаващият прокурор Станимир Маринчев посочи, че мотив за убийството на Юмер най-вероятно са обещания за пари от страна на Рагевски, които той не е изпълнил. При Бахлова най-вероятно пък се касае устойчиво търсене на пари или имотна облага, добави прокурорът.

Разследващите заявиха, че Станимир Рагевски продължава да мълчи и да не дава никакви обяснения по двете дела. Старши комисар Калоян Калоянов категорично заяви, че продължават да се търсят всякакви улики и доказателства, които ще направят досъдебните производства непробиваеми.

Директорът на ОДМВР-Бургас каза също така, че от Академията на МВР са заявили, че ще искат подробен анализ на всички действия, за да може случаят да влезе за изучаване в учебниците на кадетите. Служебният министър Бойко Рашков е наградил един от служителите на ОДМВР-Бургас, а останалите от екипа разследващи от главния секретар на МВР - главен комисар Петър Тодоров.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Бургаският кардиолог д-р Ралица Чавдарова:  Хора над 35-40 години трябва да провеждат профилактични прегледи за сърце
  09.10.2021 13:01      

Артериалната хипертония е „тихият убиец“ Интервю на Янчо НИК