Понеделник, 03 Яну 2022
    
Айтос Крими

За седмица: Девет претоварени камиона, включително и по „пътя на смъртта“

  03.10.2021 15:23  
За седмица: Девет претоварени камиона, включително и по „пътя на смъртта“

Георги РУСИНОВ

 

Девет претоварени камиона са били установени в акция на КАТ-Бургас в рамките на една седмица, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас за „Черноморски фар“. Тежкотоварните пътни превозни средства са проверявани при Ришкия проход, АМ „Тракия“ и станалият известен като „пътя на смъртта“ – Айтос – Провадия, а шофьорите на претоварените камиони са със съставени актове.

Както „Черноморски фар“ писа след поредния брутален инцидент в града, в който в катастрофа с камиона загинаха баща и двете му деца, айтозлии излязоха на протест с искане за обходен път на града. Държавата реагира и само за дни бе обещано изграждането на исканото трасе, а в краткосрочен период бяха набелязани мерки за повишаване на контрола над камионите. Теглилки бяха поставени на две места по пътя за Провадия.

Иначе в рамките на седмицата на акции по пътната безопасност в цялата страна, в Бургаски регион са били проверени 85 товарни автомобила. Освен претоварените, има и 28 фиша и 8 акта за други нарушения – шофиране без колан, без аптечка в превозното средство и т.н.

Резултати от друга акция показват, че четирима шофьори са хванати с алкохол до 1.2 промила и шестима над 1.2. Деветима са били под влиянието на наркотици. 106 са шофирали без колан, установени са и 17 неправоспособни водачи. 59 пешеходци са глобени за неправилно пресичане, 4 акта са съставени на шофьори, отнели предимство на пешеходци.

В рамките на седмица бяха проведени няколко акции. В трета, различна от предните две, са установени 54-ма водачи, които са говорили по телефона, 89 без колан и 21 седящи на предна седалка и 7 на задна отново без колан. Един мотоциклетист без каска е глобен. В 23 спрени автомобили с деца не е използвано предпазното столче на задната седалка.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини