Събота, 01 Яну 2022
    
Избори 2021 Общество

БСП -Бургас подреди листата си за вота светкавично бързо

  02.10.2021 12:42  
БСП -Бургас подреди листата си  за вота светкавично бързо

Силвия ШАТЪРОВА

Светкавично бързо и без интрига и спорове за места Областният съвет на БСП-Бургас подреди листата на левицата за предстоящия вот. Според анализатори на процесите в партията причина е умората от трите поредни вота, вътре в партията коментираха това, че за първи път няма никакви противоречия за местата.

Както „Черноморски фар“ вече писа водач отново ще е инж. Петър  Кънев. Второто място е за заместник директорът на ПМГ “Акад. Николай Обрешков“ в Бургас -Станимир Баев. Третото е за Тодор Байчев, следва Йордан Петков от Созопол, който през последните два вота натрупа енерция и добър личен вот. Созопол е единствената община, където БСП е в подем заради кмета Тихомир Янакиев. Петото място е за гражданска квота, шестото е за Таня Иванова, седмо за Анелия Вичева, осмото място е за гражданска квота,  девето място е за общинския съветник Димитър Гочев от Царево, десетото място е за Ибрахим Мустафа.

На предишните два избора БСП бяха с два мандата, като Тодор Байчев от Карнобат на два пъти пренареди втората проф. Юлия Йоргова-Форд.

Очаква се този път това упражение да се повтори.

„Нагласата ни е да постигнем максимален резултат, не сме доволни отпоследните два избора. Мисля, че Бургас и областта заслужават повече от два мандата на БСП.  И през април и юли БСП имаше резултати за повече от два мандат, но те отиваха при преразпределие при други партии.

Листата беше безапелационно бе приета, тя е силна. Умората е голяма, заради три пъти избори в една година“, заяви водачът инж. Петър Кънев.

Към неизвестностите, свързани с вота се добавя и това, че не е ясно дали ще има локдаун, как ще се гласува машинно за два избора, добави още той.

БСП стои много добре, успя да си извоюва имиджа на балансьор в тази трудна ситуация и търси винаги диалога.  БСП ще води диалогична, неагресивна и спокойна кампания, със самочувстие казват социалистите.

От БСП очакват още да се увеличи подкрепата за тях.

Третият Тодор Байчев заяви, че той не е пренареждал листата, а това е вотът на гласоподавателите.  „Аз поех личен ангажимент към ръководството за увеличаване на процента, за да можем да не разчитаме на случайност. Трима народни представители са постижима цел, каза Байчев.

„Надявам се цялата листа да е активна на максимум, за мен четвърта сила е срамно“, допълни още той.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Стефан Янев: Внасяме плана за възстановяване в ЕК до 15 октомври
  02.10.2021 12:50      

Планът за възстановяване ще бъде внесен в ЕК до 15 октомври. Това стана ясно от думите на премиер