Сряда, 05 Яну 2022
    
Общество

Топ кардиолози се събират на конгрес в Бургас

  30.09.2021 09:27  
 Топ кардиолози се събират на конгрес в Бургас

X-ият юбилеен конгрес по интервенционална кардиология се провежда в Бургас в хибриден формат. Той се открива днес  и ще продължи до 2 октомври 2021 година, в Конгресния център.

По традиция, конгресът ще представи актуалните тенденции в областта на интервенционалната кардиология. Акцент ще бъде модернизирането и навлизането на технологиите в областта, увеличаване честотата на използване на миниинвазивни процедури за подобряване здравословното състояние на пациентите и възможностите за успешна профилактика. „Последната година ни изправи пред сериозно предизвикателство, което промени съществено нашата практика, но интервенционалната кардиология, като една от най-динамичните области в медицината, продължава да се развива“, казва в обръщението си към гостите на конгреса доц. Васил Велчев, председател на Българското дружество по интервенционална кардиология.

В юбилейното издание участие ще вземат доц. Васил Велчев, проф. Иво Петров, проф. Добрин Василев, д-р Валери Гелев, доц. д-р Кирил Карамфилов, проф. Юлия Джоргова и редица други изявени специалисти от България и чужбина. От общо 40 лектори в събитието, 10 ще се включат онлайн, като те са предимно медицински представители от чужбина. Международните специалисти, които ще кацнат специално за юбилейния форум у нас са проф. Ерик Екхаут - директор на лабораторията за сърдечна катетеризация в Университетската болница в Лозана – CHUV, Швейцария, както и д-р Христан Рогелов - интервенционален кардиолог в същата болница.

Програмата на конгреса ще се проведе в рамките на 3 дни, в които са планирани лекции, включвания на живо, записи от добри практики на медици, както и обучителни сесии за студенти.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини