Неделя, 21 Nov 2021
    
Бургас

Общински съветник алармира за пълни с боклуци кошове по „Богориди“

  23.08.2021 14:10  
Общински съветник алармира за пълни с боклуци кошове по „Богориди“

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник от ДБГ Мария Маркова алармира до Община Бургас за проблем с отпадъците по „Богориди“. Маркова обяснява в писмо, че е получила множество сигнали от граждани в последните няколко седмици за кошове с отпадъци, преливащи с боклук.

„Извърших лична проверка за потвърждение на стигналата до мен информация и се оказа, че действително в късните часове на денонощието, когато множество бургазлии и гости на града се разхождат по централните улици, кошовете за боклук преливат от всякакви видове отпадъци и от тях се носи зловонна миризма. Считам това за недопустимо с оглед на протичащия летен сезон, както и поради реалната опасност от зарази. Припомням, че в началото на 2021 година системата за сметосъбиране в Централната градска част на Бургас беше модернизирана, като бяха поставени близо 150 нови контейнера от системата Nord. Идеята беше те да заменят по-старите съдове за отпадъци, като новите контейнери да бъдат с по-голяма вместимост. С подмяната на старите съдове трябваше да се подобри качеството на услугата за събиране на отпадъци в града ни, което обаче не кореспондира с констатираното от мен“, пише общинският съветник.

Във връзка с изложеното от нея тя отправя следните въпроси: по какъв график и колко често сметопочистващата фирма „Нелсен Чистота“ почиства централните улици на град Бургас; ще бъдат ли наложени и в какъв размер санкции на фирмата, която очевидно не е достатъчно прецизна в извършването на дейността си.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Д-р Симидчиев: Ваксините не ограничават права, те защитават общността ни
  23.08.2021 10:33      

"Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на заразата. Нивото на колективната и