Неделя, 26 Сеп 2021
    
Карнобат Крими

След катастрофата до Карнобат с влак: Продължава работата по възстановяване на контактната мрежа

  23.08.2021 08:23  
След катастрофата до Карнобат с влак: Продължава работата по възстановяване на контактната мрежа

Екипи продължават да работят върху възстановяването на контактната мрежа и съборените стълбове след влаковата катастрофа край Карнобат.

В неделя пътническият влак Бургас-София се вряза в ремарке на камион. По първоначална информация шофьорът на тежкотоварния автомобил не е изчакал на прелеза и се е опитал да премине. 

Във влака са пътували близо 200 души. При инцидента пострада 60-годишна жена, която е с ожулвания по ръцете. Десетина  души са с леки порязвания от счупените прозорци.

Директорът „Обслужване и продажби” в БДЖ Константин Азов обясни, че при преминаването на камиона през прелеза е била задействана звуковата и светлинната сигнализация.

„Машинистите са задължени да дават звуков сигнал. Сигнализацията на прелеза също е била поддържана перфектно от НКЖИ. Тя е продължила да сигнализира и след удара, но водачът на камиона не я е отразил”, добави той.

Азов обясни, че тепърва ще се оценява мащабът на щетите след инцидента. Повредена е контактна мрежа в продължение на 400 метра и три стълба.

„Започнахме с влаковете, които предстои да минат, за да не стане струпване и да затрудним движението. Намерихме автобуси, защото не държим при нас. В рамките на 2-3 часа открихме първите автобуси и превозихме пътниците до Карнобат”,  уточни директорът в БДЖ.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова