Неделя, 21 Nov 2021
    
Мнения Общество

Проф. Кантарджиев: До седмица ще имаме по 2500 - 3000 случая дневно

  22.08.2021 09:36  
Проф. Кантарджиев: До седмица ще имаме по 2500 - 3000 случая дневно

"Държавата има план за справяне с пандемията, който е на Министерския съвет. Мерките сега не отговарят на написаното в плана. Когато има план, той трябва да се спазва. Но едни мерки дават ефект, когато са навреме. До края на месеца ще има по 2500-3000 нови болни на ден.  Това заяви пред Bulgaria ON AIR проф. Тодор Кантарджиев.

Той е категоричен, че не е време за политически експерименти за сметка на здравето на хората. И подчерта, че 100 дни от управлението на министър Кацаров, не е направено нищо, за да отидат хората да се ваксинират. "Като има ваксини - те трябва да се слагат, а не да стоят в хладилниците. Защото е доказано, че в хладилника ваксината не действа", коментира проф. Кантарджиев.

Според него мерките за затваряне на 50% от държавната администрация и дистанционна работа ще има обратен ефект. "Това дали няма да увеличи двойно повече опашките на хората, които чакат за смяна на регистрации на автомобили например. Хората от администрацията са притеснени как да въведат тези мерки за толкова кратко време. Криза не се управлява като се оставят заведенията да правят каквото си искат", категоричен беше Кантарджиев.

"От началото на тази четвърта вълна не съм оптимист. Хора ваксинирайте се, ни то системата, нито мерките ще ви предпазят от заразата. Виждаме как младите започват да се разболяват, децата тийнейджъри боледуват с клинични прояви", алармира професорът.

И уточни, че все още не е изпуснат момента за безопасна ваксинация, когато рискът от заразяване между първата и втората доза ваксина е по-малък.  Проф. Кантарджиев отново припомни, че ваксинацията не предпазва от сигурно разболяване, но помага за по-лекото протичане на вируса и все още няма случаи на ваксинирани, които да са стигнали до апаратна вентилация. 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Д-р Симидчиев: Ваксините не ограничават права, те защитават общността ни
  23.08.2021 10:33      

"Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на заразата. Нивото на колективната и