Понеделник, 22 Nov 2021
    
Бизнес

Затруднено е движението на входа на Бургас от София заради протест

  20.08.2021 10:43  
Затруднено е движението на входа на Бургас от София заради протест

Янчо Николов

Над 40 работници от бургаския клон на Автомагистрали „Черно море“ излязоха на протест на входа на Бургас от София. По предварителна информация заявения протест бе от 10.30 до 14 часа и трябваше да затвори пътя на изхода на Бургас на Кръговото. В момента работниците се опитват да го затворят, но има Пътна полиция, която регулира трафика, движението е твърде затруднено. От време на време протестиращите слизат на платното с национални флаг, после се отдръпват.

Работниците отново потвърдиха, че настояват незабавно да им се изплатят заплатите и че искат пари за отсечката от Стара Загора до Чирпан, която са изпълнили в срок и държавата им дължи за нея  37 млн. лева, стана ясно по думите на  Атанас Пехливанов от Автоматгистрали „Черно море“.

Днес работници от фирмата протестират и на други ключови места в държавата.

Разговорите с министъра на регионалното развитие не е довел до резултат. Министър Виолета Комитова заяви преди време, че договорите с фирмата са направени така, че парите да се изплащат на два пъти в годината, като в края на тази би следвало фирмата да получи средствата.
От фирмата са категорични, че ще продължат с протестите си, докато не получат парите от държавата.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Д-р Симидчиев: Ваксините не ограничават права, те защитават общността ни
  23.08.2021 10:33      

"Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на заразата. Нивото на колективната и