Вторник, 16 Nov 2021
    
Общество

Студен фронт ни носи силен дъжд и гръмотевични бури

  18.08.2021 08:19  
Студен фронт ни носи силен дъжд и гръмотевични бури

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Преди обяд ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност над централните райони. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Вечерта явленията ще обхванат и Североизточна България. По-голяма вероятност за локални интензивни валежи и градушки има в Рило-Родопската област. С умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево. До обяд ще духа до умерен западен, след пладне – източен вятър. През нощта срещу четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждона облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В четвъртък валежите и в североизточните райони ще спрат, а от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Постепенно вятърът ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. В петък вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб. Ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места, главно в Югозападна България, ще превали и прегърми.


 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ева Кралева-Бахран: Мястото на безусловната Божия любов е почти празно
  16.08.2021 15:56      

  Ева Кралева-Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикална гимназ