Вторник, 16 Nov 2021
    
Спорт

„Нефтохимик“ и „Черноморец“ ще търсят първи победи за сезона

  14.08.2021 14:24  
„Нефтохимик“ и „Черноморец“ ще търсят първи победи за сезона

Георги РУСИНОВ

 

Бургаските футболни клубове „Нефтохимик“ и „Черноморец“ следобед ще търсят първите си победи за сезона. Двата отбора са домакини в родния Бургас, където с помощта на публиката ще поискат трите точки съответно срещу „Добруджа“ и „Загорец“.

При „шейховете“ ситуацията е драматична. От четири мача от старта на Втора лига, те изгубиха и четирите. Последно „зелените“ опитаха да вземат нещо от „Литекс“ в Ловеч, но изгубиха с 2:0. Останаха и без старши треньор, като временно длъжността изпълнява помощникът на вече бившия мениджър Красимир Мечев – Калоян Генов. Той промени тактиката срещу „Литекс“ и тимът изглеждаше по-стабилен от предходните си мачове. „Добруджа“ също започна сезона колебливо и затова надеждата на „Нефтохимик“ за първа победа ще е именно срещу тима от Добрич.

Първенството в Югоизточна Трета лига стартира миналата седмица. В първия кръг „Черноморец“ гостува на „Димитровград“, където без малко изпуснаха победата. На полувремето „акулите“ водеха с 2:0, като през първите 45 минути нещата се развиваха под диктовката на „сините“. В 40-ата минута Мирослав Коев изведе бургазлии напред в резултата – 0:1. В последната минута пък, след чудесна атака по дясното крило, последва пас към Милен Танев, с прецизен удар удвои аванса – 0:2. Домакините успяха да отбележат в 60-ата минута, а само 7 по-късно и да изравнят.

Преди кръговете „Нефтохимик“ е на последно място във Втора лига с 0 точки, а „Черноморец“ на осмо в Югоизточна Трета лига.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ева Кралева-Бахран: Мястото на безусловната Божия любов е почти празно
  16.08.2021 15:56      

  Ева Кралева-Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикална гимназ