Вторник, 02 Nov 2021
    
Култура Несебър

Млади театрали възхитиха Несебър и гостите му

  02.08.2021 15:21  
Млади театрали възхитиха Несебър и гостите му

През изминалата седмица Несебър бе домакин и съорганизатор на Международен театрален фестивал на Актьорски школи МОНТФИЗ.

За гражданите и гостите на града на ЮНЕСКО бяха подбрани забавни постановки по мотиви от популярни произведения, а младите възпитаници на школата демонстрираха своите творчески и актьорски заложби пред публика в реални сценични условия.

За талантите на МОНТФИЗ бяха организирани и ателиета по актьорско майсторство, водени от знаменитости на българската и чуждестранна сцена. Сред тях изпъкваха имената на проф. Ивайло Христов, проф. Пламен Марков и Мира Гоговска (НАТФИЗ), Мария Сапунджиева, Димитър Касабов и Людмила Лвовна (Русия).

Интересът на публиката, решила да посети вечерните представления на младите актьори, бе поддържан от заглавия като: „Сън в лятна нощ“ по Шекспир, „Сватбата на дребния буржоа“ от Бертолт Брехт и др.

Община Несебър ще продължи да дава сцена на възпитаниците на Актьорски школи МОНТФИЗ като възнамерява превърне фестивала в традиционен за града. Това е част от политиката на местната власт, насочена към поощряване на таланта и заложбите на младото поколение чрез осигуряване на възможност за изява в различните форми на масовата култура – танцувална, певческа, художествено- творческа и др .

Присъствието на събития от такъв характер в културния календар на общината оказва въздействие и върху  туристическото търсене чрез предоставяне на допълнителен стимул при избор на дестинация   и спомага за дообогатяване на профила на българския турист, посещаващ Несебър.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“