Неделя, 26 Сеп 2021
    
Малко Търново

Село Бръшлян се побратими с Вятское

  27.07.2021 11:01  
Село Бръшлян се побратими с Вятское

Преди дни бе подписано споразумение за сътрудничество  между руското село Вятское и Бръшлян. Представители от селото, което се намира в общински район Некрасовски на Ярославска област, Руска федерация посетиха община Малко Търново.

„Въпреки, че разстоянието между двете населени места е голямо, опитът и сътрудничеството могат да бъдат много ценни в сферата на туризма и културно-историческото наследство.

Открихме много общи посоки за развитие и начини на взаимопомощ.

Дано бъдем полезни един за друг и в бъдеще от този край на Русия да посрещаме гости и туристи”, написа в социалната мрежа кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

 

Преди две години Вятское е сключило споразумения с френския град Семур-ан-Брион и италианския Долчеакуа. Оттогава всяка година в Деня на село Вятское пристигат международни делегации и гости от чужбина.  На 31 юли, когато се отбелязва Деня на селото, официална делегация от България ще пристигне във Вятское на посещение.

Вятское е първият член на Асоциацията "Най-красивите села и градове на Русия", а през 2020 г. селото става административен център на Асоциацията. След 40-ата сесия на Генералната конференция на ЮНЕСКО, селото е включено в предварителния списък на обектите на ЮНЕСКО за световно наследство.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова