Неделя, 26 Сеп 2021
    
Айтос Спорт

Айтозлийката Селин ще стреля на 28 и 29 юли на олимпийското стрелбище в Токио

  24.07.2021 10:06  
Айтозлийката  Селин ще стреля на 28 и 29 юли на олимпийското стрелбище в Токио

Стрелбите ще бъдат предавани по БНТ, състезанието ще е в 02.00 часа българско време

Селин Али е айтоското момиче, което представя България на Олимпийските игри в Токио в спорта ловна стрелба. Преди да се качи на самолета за Япония, пред националните медии Селин показа, че е сред най-мотивираните спортисти в олимпийския отбор да представи възможно най-добре България. Сподели и букета от емоции по пътя към най-голямото си състезание. “Все още не мога да осъзная емоциите си - има и притеснение, и вълнение, но със сигурност емоциите ми са изцяло положителни. Олимпийските игри са моя сбъдната мечта. Това е състезание, за което ме е било страх дори да мечтая. Това, което ще се случи в Япония, със сигурност ще е едно от най-големите преживявания в живота ми", заяви на тръгване Селин.

Най-важната й цел е да представи България на ниво и да се върне жива и здрава. "Ще дам всичко от себе си, въпреки че нямах толкова много време да се подготвя. Със сигурност имам цели, за които ще се боря", заяви още нашето момиче.

Естествено, и двамата с баща й Ниязи Али са притеснени заради строгите ковид мерки - там ще бъдат изолирани и без възможност за контакти. "Все пак не сме в Токио на екскурзия - никой няма да ни ограничава да тренираме и да практикуваме спорта си”, сподели още Селин Али преди да отпътува за Страната на изгряващото слънце.

На 21 юли Селин и Ниязи Али бяха вече в Токио. Свързахме се с тях, за да научим в кои дни са състезанията по ловна стрелба. Ето какво ни отговори Ниязи: "Селин ще стреля на 28 и 29 юли. Стрелбите ще бъдат предавани по БНТ. Но състезанието е след 02.00 часа българско време, заради часовата разлика".


Анкета

Мнения

Бургас Мнения Спорт
Янчо Стойчев, директор на Спортното училище: Предпочитам да намирам решения на проблемите, а не проблемни решения
  25.09.2021 16:12      

„Ще разчитаме на Министерство на спорта, Община Бургас и Спортната комисия за нова