Сряда, 05 Яну 2022
    
Общество

Свикват щаба в понеделник заради ръста на Ковид-19 в Бургаско

  23.07.2021 14:07  
Свикват щаба в понеделник заради ръста на Ковид-19 в Бургаско

Ина ПЕТРОВА

В понеделник се очаква заседание на областния кризисен щаб за борба с коронавируса, съобщи директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Свикването е разпоредено от здравния министър и се отнася до всички регионални инспекции в страната.

На заседанието ще се обсъжда реда за поетапно отваряне на ковид легла и готовността на лечебната ни мрежа да посрещне нов удар на инфекцията. Засега не се предвиждат по-драстични мерки.

От три дни Бургаска област вече е в следваща по риск Ковид зона – жълтата. „Случаите в областта се увеличават, макар и не стремглаво, но тенденцията е трайна. В момента заболяемоста при нас е 23-24 на 100 000 души“, каза д-р Паздеров.  Освен Бургас, в жълтата зона са още Варненска, Софийска област и София–град. Останалите са в по-безопасната зелена зона, където заболяемостта е под 20 на 100 000.

В Бургас са разкрити 34 ковид легла и още четири интензивни. Със заповед от вчера, днес ще бъдат обособени 8 ковид легла в Инфекциозното отделение в Айтос. „В понеделник ще отворят и в другите големи многопрофилни болници поетапно, в зависимост от броя на болните“, допълни д-р Паздеров.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини