Четвъртък, 20 Яну 2022
    
Общество

Взрив от Ковид -19 на кораб с филипинци в Бургас

  20.07.2021 11:22  
 Взрив от Ковид -19 на кораб с филипинци в Бургас

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас констатираха здравните власти.

Първият заболял е с оплаквания от 7 юли – отпадналост, кашлица, температура. На 14 юли е транспортиран до УМБАЛ-Бургас за изследване и преглед. Антигенният му тест се оказала положителен. Заразеният е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение. На 15 юли са изследвани останалите 19 членове от екипажа на кораба. 11 от тях се оказали носители на вируса. Издадени са предписания за изолацията им на кораба за 14 дни. Три от положителните случаи са с температура и кашлица. Контактните лица от екипажа са без оплаквания, посочват от Здравното министерство.

На 18 юли хоспитализираният моряк в починал. Ден по-късно друг от заразените развил по-сериозни симптоми и също бил приет в лечебното заведение.

В издаденото предписание за поставяне на екипажа под карантина РЗИ Бургас е разпоредила извършването на дезинфекция на всички помещения.

Огнището на СОVID-19 е установено на борда на товарен кораб с екипаж от филипински граждани. Корабът пристига на пристанище Бургас на 14 юли и трябва да отпътува на 23 юли. Последното пристанище преди акостиране в Бургас е ОАЕ, на 27 юни. На 7-8 юли корабът преминава Суецкия канал, което налага качване на пилот на кораба. Екипажът се състои от 20 души. Той не се допуска до брега.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Зам.-здравен министър: До 4 седмици учителите и държавните служители също със зелен сертификат
  21.10.2021 08:27      

Има идея да се даде гратисен срок тези хора да се ваксинират, обясни д-р Петров „До