Събота, 08 Яну 2022
    
Поморие

Протест пред Полицията в Поморие в защита на кмета на Бата

  08.07.2021 22:10  
 Протест пред Полицията в Поморие в защита на кмета на Бата

Жители на поморийското село Бата и активисти на ГЕРБ  се събраха пред полицейското управление в защита на кмета на селото  Георги Георгиев, който днес преди обед бе задържан по подозрение за купуване на гласове. Освен него бе арестуван и  общинският съветник Пламен Огнянов. По неофициална информация у задържания кмет са открити списъци с имена, неуточнена парична сума. Сигналът срещу него бил подаден от местни жители.Според дъщеря му това бил списък с гости за нейната сватба.

Огнянов на последните местни избори е влязъл с гласовете на ДПС в Общинския съвет в Поморие, но е изключен заради използване на преференциален вот.

Около два часа протестиращите стояха пред полицейското управление и чакаха повече информация. Тук бе и кметът Иван Алексиев, но не получи информация от новия шеф на  управлението..

"Не става дума за собственик на заложна къща, нито за ромски барон, а за кмет пети мандат! Възрастен и уважаван човек. Полицаите не дават никакви обяснение дори на роднините на кмета. Дойде и кмета на Поморие, пак нищо! След два дни изборите ще свършат, как ще се гледате в очите, бе хора?! Как новият началник на РПУ-Поморие ще иде утре да поиска нещо от кмета, като сега отказва да му даде елементарно обяснение? Задържате хора по анонимни доноси! Милиционери!“, заяви в социалните мрежи водачът на ГЕРБ за Бургас Любен Дилов-син.

Утре в 9.30 протестът ще продължи.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Бургаският кардиолог д-р Ралица Чавдарова:  Хора над 35-40 години трябва да провеждат профилактични прегледи за сърце
  09.10.2021 13:01      

Артериалната хипертония е „тихият убиец“ Интервю на Янчо НИК