Вторник, 05 Oct 2021
    
Бургас Култура

Остров „Света Анастасия“ на романтична вълна с„Любов по американски“

  06.07.2021 17:36  
Остров „Света Анастасия“ на романтична вълна с„Любов по американски“

В разгара на лятото, Държавна опера – Бургас е подготвила за своите верни почитатели и гостите на града втория концерт от програмата „Купон на острова“ 2021, под надслов „Любов по американски“ – на 10 юли /събота/ от 21 часа на откритата сцена на остров „Света Анастасия“. Концертният спектакъл бе представен с голям успех в Деня на влюбените и виното – 14 фервруари, т. год., в залата на Бургаската опера. На живописния островен бряг, под звездите на Бургаския залив, със своето артистично присъствие, личен чар и безспорен професионализъм ще се представят: мецосопраното Йоана Кадийска, баритонът Валери Турманов и пианистката Мира Искърова.  Флуидите на любовта, красивата музика, изисканото светоусещане и възприятие на реалността, както и досегът с любими мелодии, придобили световна популярност, ще бъдат осезаеми в съботната вечер на Острова. Споделеното усещане за празничност ще бъде гарантирано.

Авторският проект „Любов по американски“ на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова е подчинен на респекта пред красивите мелодии и вълнуващите музикални послания, подчинени на любовното чувство – съживяващо сетивата в периоди на изпитания, като този, който всички ние изживяваме, и даващо смисъл на земните ни дни. Като смислово-емоционална връзка между музикалните изпълнения са тематично подбратните текстове. Концертният спектакъл „Любов по американски“ е емоционална осъвременена среща на обичани от всички поколения откъси от известни мюзикъли /“Фантомът на операта“ и „Котки“ от Андрю Лойд Уебър, „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, „Магьосникът от Оз“ от Харолд Арлън/, както и на емблематични произведения на Джордж Гершуин, известни и обичани песни, изпълнявани от Франк Синатра – „New York, New York”, “My Way”, “Love Me Tender” на Елвис Пресли, „When I Fall In Love” на Виктор Йънг, „I want To Spend My Lifеtime Loving You” на Джеймс Хорнър, Вариации за пиано на  тема от Порги и Бес“ от Гершуин и др.

В концертния спектакъл ще се редуват както носталгични настроения, породени от вездесъщата любовна мъка, така и възторг и опияняващо чувство на споделено щастие – състояния на духа, каквито съпътстват характерните метаморфози на любовта – бленувана, отричана, чакана, желана, насъщна.

В юлската вечер си подарете вълнуваща емоция с концертния спектакъл „Любов по американски“ – като музикално-естетично допълнение към настроението, характерно за летния сезон!

Билети на касата на операта, туристическия информационен  център "Часовника" и морска гара, както и в мрежите на Grabo и Eventim

ТРЪВАНЕ ОТ МАГАЗИЯ 1 В 20:00 ЧАСА, ТЕЛ. 0884 025918, 0875343043, 056825772


Анкета

Мнения

Бизнес Мнения
Иво Христов: Съхранението на рибарските общности у нас изисква адаптирана социална политика от общините
  07.07.2021 13:44      

Поминъкът на рибарите пряко зависи от опазването на рибния ресурс, смята българският евродепутат