Неделя, 03 Oct 2021
    
Спорт

Александър Петров триумфира с шампионския пояс в МАХ 1 със счупена ръка

  05.07.2021 12:28  
Александър Петров триумфира с шампионския пояс в МАХ 1 със счупена ръка

„MAX FIGHT 45” с грандиозно шоу в клуб „Bedroom“

 

Перлата на най-големият ни летен курорт „Бедрум Бийч” в Слънчев бряг за втори път се превърна в грандиозна арена на двубои. Плажното заведение бе домакин на 45-тата гала вечер от поредицата „Максфайт”, а зрителите станаха свидетели на 10 стойностни двубоя във формати К1, ММА и МАХ 1.

Кулминация на вечерта бе 5-рундовият сблъсък за шампионския пояс в кат до 84кг по правилата на МАХ 1, който противопостави световния ни и европейски шампион Александър Петров срещу Европейския шампион от Молдова Максим Заплитний. Мачът завърши с 3:0 съдийски гласа в полза на българският боец, който счупи ръката си още в първата минута на първи рунд на мача срещу коравия си съперник. Въпреки болката Сашо Петров изигра всичките 5 рунда по 3 минути и триумфира с бутиковия шампионски пояс на бойната организация. Добрата игра на Максим Заплитний обаче, бе причина организаторите единодушно да преценят, че между двамата ще има мач реванш след възстановяването на Петров.

Драматична среща по правилата на К1 направиха двете световни шампионки Александра Димитрова и Теодора Кирилова, в която победител бе носителката на злато от Световното по муай тай и трикратна златна медалистка Теодора Кирилова. Публиката на крака вдигна и сблъсъкът между Александър Рибников и Мартин Копривленски, в която победи Мартин. В корнера на по-малкия от братя Копривленски бе имено „Глори“ звездата ни Стоян Копривленски, който ще се качи на ринга точно след месец, когато е следващата Гала вечер от поредицата „Максфайт“.

Зрелищни победи записаха още Теодор Христов, Симеон Наковски, Мирослав Милков, Симеон Станчев, Вадим Мисак,Николай Валериев и Инсав Алавия в другия мач при жените.

„Максфайт 46“ ще се проведе на 02.08.21 в амфитеатър „Арена“ край луксозното пристанище марина диневи в Свети Влас. Организацията планува и 47-тото си събитие, което ще се проведе през октомври в София.

 

Ето всички резултати:

К1 – 81кг - Петър Перфанов  - Николай Валериев - нокаут
ММА – 61кг – Антония Колева – Инсаф Алавия – победа с душене
К1 – 57кг - Симеон Станчев – Димитър Вълчанов – победа с 2:1 съдийски гласа
К1 – 71кг – Вадим Мисак – Павел Пашков
К1 – 71кг – Александър Рибников – Мартин Копривленски
ММА – 84кг – Мирослав Милков – Веселин Пейчев – победа с ТКО
MAX 1 – 63,5кг – Денис Кривошеев – Симеон Наковски
MAX 1 – 81кг –1 – 81кг –  Александр Гушуватьй – Теодор Христов
К1 – 52кг – Александра Димитрова – Теодора Кирилова – 3:1
MAX 1 – 84кг – Максим Заплитний – Александър Петров


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Инж. Виктор Атанасов - кандидат за депутат от ПП МИР  Трябва да покажем, че имаме воля за промяна
  03.07.2021 21:00      

Инж. Виктор Г. Атанасов е в листата на ПП МИР за Бургас. Роден и израснал в град Плевен,