Вторник, 03 Авг 2021
    
Бургас Любопитно

Руско триного страшилище засича скоростите на 10 автомобила в секунда

  04.07.2021 20:19  
Руско триного страшилище засича скоростите на 10 автомобила в секунда

Георги РУСИНОВ

 

Руско страшилище камера засича скоростите на 10 автомобила в секунда. Тази и друга техника бяха показани днес до Морското казино по повод празника на българската полиция.

Триногата камера се казва „Кордон“ и работи на принципа на Доплеровия ефект, обясниха служители на МВР-Бургас. В цялата страна има общо шест такива и една от тях се намира в Бургас, където помага за засичането на сериозен брой джигити на пътя.

„Заснема доста сериозен поток от автомобили и позволява засичането на повече машини. Може едновременно да засече скоростта на 4-5 автомобила. За 1 секунда може да заснеме 10 автомобила и да им отчете скоростите. По-старите камери нямат такива възможности“, обясниха още полицаите.

На празника на полицията беше показан и част от арсенала на бургаската дирекция. Сред тях и легендарните руски оръжия "Драгунов" и "Калашников". Друго оръжие модификация на известния автомат пък служи за разпръскване на тълпи като изстрелва газови гранати.

8-годишна немска овчарка, която намира бомби бе най-търсеният партньор за снимка сред децата. Малчуганите се забавляваха и като се пръскаха с пожарникарските маркучи в горещия неделен следобед.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“