Неделя, 03 Oct 2021
    
Созопол

В Созопол: Туристи се измъкват посред нощ от хотел, без да платят

  04.07.2021 14:50  
 В Созопол: Туристи се измъкват посред нощ от хотел, без да платят

Дона МИТЕВА

Покрай пандемията, второ лято се очаква основен контингент на Черноморието да са българите. Случайно или не, но колкото  хотелиерите на юг от Бургас се радват на пълни хотели, толкова май и вземат предпазни мерки. Вече няма хотел, нито ресторант, в който да не са монтирани камери – за всеки случай.

Ако преди години, тръгвайки си от хотела, почиващите си прибираха традиционно шампоанчетата, сапунчетата и иглите, сега някои се опитват да си тръгнат…без да платят.

В групата „Аз обичам Созопол“, в социалната мрежа „опарена“  хотелиерка предупреждава, публикувайки снимки:

„Тези пишман туристи, демонстрирайки самочувствие на баровци. Претенции колкото си искате, абсолютно без покритие, настаняват се, и после си тръгват, като мишоци, без да плащат . Ако някой ги познае или види, моля, да внимава, да не се опари! Никакво доверие не проявявайте!“

„Предприемчивите“ нашенци обаче са заснети точно от камерите за видео наблюдение- веднъж като се настаняват в хотела и втори път - как се измъкват в тъмна доба с багажите си.  Незнайно защо си тръгват не с време, явно забравили, че са оставили координати на рецепцията, а и номерът на автомобила, с който са пристигнали.

Ангел Божидаров, собственик на хотел в Черноморец е категоричен, че не може да се обвинят българските туристи като цяло,  че са непочтени.

„Половината от тези, които идват при нас в хотела го правят за поредна година. Ставаме приятели. Да, има и неприятни случаи, но това са  хора, които нямат шанс да отседнат отново при нас“, категоричен е той.

Хотелиерът разказва, че е имало случаи да им изчезне одеяло предходни години, а миналото лято четири момчета, отседнали в две стаи, са си тръгнали с една от хавлиите на хотела. Но отново подчертава, че това са единични случаи.

Що се отнася до шампоаните, сапуните и иглите, хотелиерът е категоричен: „Ние сме ги заредили за ползване от настанените в стаята. Те дали ще ги ползват или ще си ги вземат, пък ако искат могат и да ги продадат  - това е техен избор“.

Да се надяваме, че няма да се появи нов вид забавление това лято по морето, което да се казва „приспи и не плати“.

 


Анкета

Мнения

Избори 2021 Мнения
Инж. Виктор Атанасов - кандидат за депутат от ПП МИР  Трябва да покажем, че имаме воля за промяна
  03.07.2021 21:00      

Инж. Виктор Г. Атанасов е в листата на ПП МИР за Бургас. Роден и израснал в град Плевен,