Неделя, 19 Сеп 2021
    
Бургас

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от дълъг болничен престой

  28.06.2021 15:32  
Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от дълъг болничен престой
д-р Ивайло Цанев

Отделението за долекуване на УМБАЛ Бургас отново приема пациенти, които се нуждаят от продължителен болничен престой. Тук се настаняват болни, които имат нужда от медицинско наблюдение, допълнително лечение и рехабилитация след изтичане на клиничната пътека. Най-често това са пациенти след прекарани инсулти, инфаркти, операции за смяна на става и т.н.

Приемат се и възрастни хора, които не могат да се грижат сами за себе си у дома.

Пациентите могат да бъдат насочени както от лекуващи лекари, така и от близки и роднини. Престоят в отделението не се заплаща от Здравната каса и струва 70 лв. на ден първия месец и по 50 лв. на ден след първия месец. В цената влиза медицинското наблюдение, лечението, битовото обслужване, храната, венозните вливания със стойността на лекарствата, консултации и лекарска намеса при спешно състояние.

Месеци наред персоналът на Отделението за долекуване  обгрижваше болни от КОВИД-19. След Инфекциозно отделение, Отделението за долекуване, което се намира на десетия етаж в терапевтичния корпус на УМБАЛ Бургас бе първата допълнителна структура, която прие нарасналия брой пациенти с коронавирусна инфекция и последната закрита такава.

Сплотеният екип на отделението остана в КОВИД-а почти в пълен състав, получи много благодарности и похвали от пациенти. Голяма част от персонала преболедува инфекцията и отново се върна на работа начело с д-р Ивайло Цанев - завеждащ отделението.

Повече информация за условията и приема можете да получите тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/  и на телефони 056 894 777, 056 894 963