Събота, 08 Яну 2022
    
Бургас Любопитно Общество

Седеммесечно бебе и тригодишната му сестричка изминаха маршрута на билките в Странджа

  24.06.2021 17:25  
Седеммесечно бебе и тригодишната му сестричка изминаха маршрута на билките в Странджа

Седеммесечно бебе и тригодишната му сестричка изминаха днес маршрута на билките край странджанското село Бръшлян. Родителите им се радваха на поляните пълни с дъхави билки.

Днес 24 юни по покана на дирекцията на ПП „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите за Еньовден /Яньовден/ група приятели на парка и любители на природата изминаха два пресичащи се маршрута „Двата вриса“ и „Свети Пантелеймон“. Заради по-високата степен трудност и за да направим реверанс на малките туристи не изминахме интерпретативния маршрут „Билките на Странджа планина“. В групата бяха и руски граждани, които от своя страна откриха прелестите на планината и се врекоха, че пак ще дойдат.

Днес на Еньовден /Яньовден/ Странджа беше изключителна гостоприемна – топла, слънчева, тиха и обляна в роса и светлина. А билките, наситени с целебни свойства бяха залели поляните на планината, коментират от природния парк.

На заслона Двата вриса директорът на ПП „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова приветства участниците в похода, запозна ги със защитената територия и с повода, който ни беше събрал. Тя специално поздрави и бъдещия директор на Парка – седеммесечния турист, който дремеше на чист въздух в „кенгуруто“ на баща си.

На Еньовден /Яньовден/  хората събират 77 билки и половина, за 77 болести и за незнайната болест. Днес силата на билките е най-голяма, водата е целебна, а слънцето играе рано сутринта и благославя за здраве всинца ни.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Бургаският кардиолог д-р Ралица Чавдарова:  Хора над 35-40 години трябва да провеждат профилактични прегледи за сърце
  09.10.2021 13:01      

Артериалната хипертония е „тихият убиец“ Интервю на Янчо НИК