Вторник, 03 Авг 2021
    
Несебър

Старият Несебър впечатли руския посланик

  16.06.2021 15:20  
Старият Несебър впечатли руския посланик

Старият Несебър с неговите история,  забележителни църкви, калдъръмени улички и атмосфера очароваха руския посланик Н.Пр. Елеонора Митрофанова по време на среща с кмета на общината Николай Димитров.  Градоначалникът посрещна високия гост на крепостните стени на старинния град, а първата спирка на опознавателната обиколка бе археологическият музей. Преминавайки по така нар. Духовен път „Вяра в Несебър“, посланикът имаше възможност да се наслади на красотата на средновековните храмове с техните интересни истории и уникални стенописи.

По време на срещата между кмета на Несебър и посланика на Руската федерация  у нас бе коментирано, че на държавно ниво трябва да има повече инициативи, за да се активизира туристическия сектор. Обсъдени бяха възможностите за културен обмен и организиране на различни събития  в региона. Николай Димитров запозна Н.Пр. Елеонора Митрофанова с културните връзки, които Несебър от години поддържа с няколко побратимени руски градове. Градоначалникът не пропусна да сподели, че през 2018 година  четири уникални несебърски икони участват в  изложбата „Шедьоври на българското църковно изкуство“, представена в  прочутата Третяковска галерия  в  Москва и пожънала успех сред руската публика.

Кметът на Несебър Николай Димитров подари на посланик Елеонора Митрофанова книги и рекламни материали за единствения български град под егидата на ЮНЕСКО.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“