Сряда, 08 Сеп 2021
    
Общество

Ковид легла остават само в УМБАЛ-Бургас и Белодробната болница

  10.06.2021 15:45  
Ковид легла остават само в УМБАЛ-Бургас и Белодробната болница

2 500 учители в областта са ваксинирани

 

 Туристическите обекти, намиращи се на територията на община Бургас, са обезпечени с необходимите предпазни средства и дезинфектанти срещу Ковид 19, стана ясно по време на заседанието на Областния кризисен щаб, в който участваха представители на общини и на различни институции.

Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ, обяви, че към настоящия момент 72 легла са определени за ковид болни, като шест от тях за интензивно лечение. До края на седмицата ще бъдат нулирани ковид леглата в болницата в к-с „Меден рудник“ и ще останат само в УМБАЛ – Бургас и в Белодробната болница. Освен това той препоръча да се актуализира списъкът с телефонните номера с имащите отношение към овладяването на кризисните ситуации.

Взети са всички мерки от страна на ръководствата на учебните заведения за нормалното приключване на учебната година и готовността на учениците и преподавателите за спазване на правилата за безопасното движение по пътищата през летния сезон. Директорът на Регионалното управление по образование Виолета Илиева посочи, че 2500 са учителите, които са се ваксинирали в област Бургас, което обезпечава нормалното протичане на присъствената форма за обучение, както и опазване на здравето както на учениците, така и на учителските колективи и администрация. Създадени са маршрутни карти на всеки ученик, която посочва най-краткия път от дома до учебното заведение. 695 са учителите, които са придобили допълнителна квалификация по безопасност на движението.

От ЦСМП и представители на медицинските заведения в областта заявиха, че е създадена стройна организация имат готовност да обслужват при необходимост. Д-р Асен Кърджиев, директор на ЦСМП, обяви, че 85% е обновеният автопарк на Центъра, линейките са с модерно медицинско обслужване и допълни, че до края на месеца очаква още 3 линейки и така ще се постигне 100% обновяване на автопарка. Проблемът, който той изтъкна е, че липсват медицински кадри.

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Христина Арсенова – директор на ДКТ-Бургас: Най-големите театрални трупи на България ще участват в Дни на куклите тази година
  05.06.2021 13:28      

Театърът има нужда от публика, която „диша един въздух“ с актьорите на сценат