Понеделник, 23 Авг 2021
    
Приморско

Димитър Германов: Писмеността, грамотността и знанието ни правят свободни

  24.05.2021 10:29  
Димитър Германов: Писмеността, грамотността и знанието ни правят свободни

Днес Приморско празнува своя празник. Денят на българската писменост е и празничният ден на града. Кметът на общината Димитър Германов написа следното:

"В днешния 24 май - един от най-българските и светли празници, поздравявам всички учители, културни и просветни дейци, всички които са посели в поколения деца зрънцето на познанието, любопитството, българския дух и свободата. Благодарим Ви! А на учениците пожелавам винаги да искат да знаят повече. Защото познанието е ключът към свободата.

Ние в Приморско сме избрали този ден и за празник на нашия град. Така както морето винаги е откривало нови пътища и хоризонти за хората, така и писмеността, грамотността и знанието ни правят свободни и ни дават нови възможности. На жителите на Приморско пожелавам здраве и сили и нека продължим заедно да правим града ни все по-хубаво място!

В деня на буквите нека заедно да си спомним за силата на думите. Някои думи имат само единствено число - доверие, бъдеще, чест, смелост, гордост, отдаденост, обич, свобода… Приморско. Те са създадени да бъдат споделяни, да принадлежат на всички и така да събират силата си.

Честит празник!".


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Мнения
Проф. д-р Мария Алексиева, декан ЦХН, БСУ: С промените в живота ни се променят и просветителите
  24.05.2021 10:57      

Георги РУСИНОВ   „Да си учител не е просто професия, то е много повече