Вторник, 22 Юни 2021
    
Средец

Дебелт остава без кмет

  11.05.2021 17:31  
Дебелт остава без кмет

Георги РУСИНОВ

 

Средецкото село Дебелт остава без кмет. Това става ясно от решение на ОИК-Средец, с което се прекратяват правата на досегашният – Ангел Ников. В решението на Общинската избирателна комисия се посочва, че на до тях е постъпило писмо от 10 май 2021-а от Председателя на Общински съвет – Средец, с което е изпратено заявление от Ников със същата дата с искане за предсрочно прекратяване на правомощията му като кмет на Дебелт.

През 2019-а Ников бе избран като кмет на втори тур от местната коалиция БСП-Възраждане с 491 гласа, малко над 100 над опонента си от НФСБ и досегашен кмет Иванка Ангелова.

От ОИК-Средец посочват в решението си, че няма пречка Ников да прекрати правомощията си и решава:

прекратява предсрочно пълномощията на  Ангел Жеков Ников като Кмет на кметство с.Дебелт, Община Средец за мандат 2019-2023 год., поради постъпила молба с искане за предсрочно прекратяване поради лични причини.

Анулира удостоверението за избор на Кмет на кметство село Дебелт, издадено на Ангел Жеков Ников.

Решението може да се обжалва пред Централната избирателна комисия по реда на чл.88 от ИК в срок до три дни от обявяването му пред Централната избирателна комисия, чрез Общинска избирателна комисия – Средец.

Препис от решението, в тридневен срок от влизането му в сила, да се изпрати на Централната избирателна комисия и Председателя на Общински съвет – Средец.

Препис от решението да се изложи на информационното табло на Общинска избирателна комисия – Средец и да се публикува на интернет страницата.

Следва да бъде назначен служебен кмет и насрочване на дата за избори. Предвид това, че паралментарните ще са на 11 юли, жителите на Дебелт най-вероятно в този ден ще избират и нов кмет.


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен