Неделя, 02 Яну 2022
    
Бургас

Мария Маркова избра да е общински съветник, напуска престижен пост

  11.05.2021 17:31  
Мария Маркова избра да е общински съветник, напуска престижен пост

Дона МИТЕВА

На майското заседание на бургаския Общински съвет Мария Маркова, досегашен директор на културния дом на НХК, ще се закълне като общински съветник. Тя ще заеме мястото на Живко Табаков от листата на ПП „Движение България на гражданите“, който бе част от разпуснатото 45 Народно събрание.

Вече има издадено и решение на Общинската избирателна комисия, която обяви за избран за общински съветник Мария Маркова.

За да няма конфликт на интереси Маркова напуска поста си на управител на културния дом.

„Напускам НХК и ставам общински съветник, защото няма как да се съчетават двете позиции. Избрах Общинския съвет, защото за мен това е нова възможност. Участвах в създаването на програмата на „България на гражданите“ и сега смятам да се включа  в реализирането й. Човек трябва винаги да върви напред. Това е нов етап от развитието ми и считам, че мога да бъда полезна“, коментира Маркова.

Отдавайки се на работата в местния парламент Маркова няма да се откаже и от творческите си амбиции. Съвсем наскоро тя ще подпише договор с извънстоличен театър  като хореограф-режисьор и ще продължи да прави спектакли.

На 21 май предстои спектакълът „От табора до небето“ - вълнуваща история за голямата любов под съпровода на руско-цигански романски и класическа музика, на който Маркова е режисьор, да се играе отново в Бургас в дома на НХК. Танцовата феерия предизвика голям фурор преди две години. Сега отново има голям интерес към него.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини