Събота, 14 Авг 2021
    
Бургас

Милен Ненчев се прощава и с мястото си в Общински съвет – Бургас

  11.05.2021 16:53  
Милен Ненчев се прощава и с мястото си в Общински съвет – Бургас

Ивайло Вагенщайн се завръща в местния парламент

 

Георги РУСИНОВ

 

Вече бившият шеф на РДНСК-Бургас Милен Ненчев ще се прости и с позицията си като общински съветник в Общински съвет – Бургас. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. Решението е взето на тяхно заседание на 8 май.

Като причина за лишаването на Ненчев от мястото му в местния парламент е посочено писмо от председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров. С него ОИК-Бургас е уведомено за решение по административно дело, с което е установен конфликт на интереси по отношение на Ненчев. Именно това решение коства и поста му в РДНСК-Бургас.

„С оглед на постъпилото писмо и приложенията към него е видно, че има влязъл в сила акт, с който е  установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество и е налице хипотезата на чл.30, ал.2 т.11 от ЗМСМА за прекратяване на правомощията му като общински съветник“, посочват в решението си от ОИК-Бургас.

На мястото на Ненчев трябва да влезе следващият по списък, който е Ивайло Вагенщайн Русинов. Вагенщайн бе общински съветник от НФСБ и в предишния Общински съвет.

Решението на ОИК-Бургас подлежи на обжалване пред Централна избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Мнения
Хайри Хамдан: Да си поет не е професия, а по-скоро мисия
  16.05.2021 13:49      

Мултикултурализмът се превръща в празен лозунг, ако не се зачитат различията между малцин