Вторник, 22 Юни 2021
    
Поморие

Новият министър на отбраната -от видна поморийска фамилия

  11.05.2021 15:48  
Новият министър на отбраната -от видна поморийска фамилия

Новият служебен министър на отбраната в правителство на президента Румен Радев- Георги Великов Панайотов е роден в Поморие и е от видна поморийска фамилия. Родителите му са известни хора в града, самият Георги отдавна е излязъл от района заради кариерата, но поморийци познават  родителите му, които са тясно свързани с града и развитието му.

Баща му дълги години е бил шеф на поморийската пожарна, майката е известна  детска учителка в града с фамилията Бадарова, научи „Черноморски фар“.

„Много свястно момче“, така жители на Поморие определят Георги Панайотов. Негов  по-голям брат е Тодор Панайотов, също човек с име, той е  бивш кадър на „Балкантурист“ и един от големите спецове в туризма. С неговата експертиза е свързано началото ан ваканционно селище "Елените", а сега е директор на популярен туристически комплекс в Поморие.

Цялата фамилия са известни хора, към тях се добавя и вуйчото на Георги -д-р Бадаров.

Георги Панайотов е роден през 1968 г. в Поморие. Завършил е със златен медал Немска езикова гимназия в гр. Бургас. Магистър по политология от МГИМО, Москва.

Дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

Владее английски, немски, руски и албански езици.

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен