Четвъртък, 24 Юни 2021
    
Бизнес Несебър

Десетки туристи напълниха Свети Влас за Великден

  04.05.2021 13:53  
Десетки туристи напълниха Свети Влас за Великден

Десетки български туристи напълниха плажа в курортното градче Свети Влас по време на Великденските празници. Летният сезон бе официално открит на 1 май и плажовете в курорта стартираха работа при плътно спазване на епидемиологичните мерки. Чадърите са на отстояние 4,5 м, дезинфекцират се рано сутрин и след всеки плажуващ, а до края на май са напълно безплатни. Фирмата-концесионер осигурява на добра воля и патрулиращи професионални спасители.

Някои от ресторантите и заведенията на яхтеното пристанище отвориха врати, а за празниците по 24 май, те ще работят на пълен капацитет. Тази година Великден съвпадна и с официалния празник на Свети Влас, когато по традиция е пълно с гости на града, както българи, така и руснаци, собственици на имоти там.

„Подготвяме и освежаваме комплексите. Надяваме се на добра заетост през този сезон, като предпоставка за това е повишеният интерес от български и чужди туристи“, споделя Милена Радоева от „Лагуна турс“. „Ние предлагаме атмосфера, близка до домашния уют, комплексите ни са достатъчни отдалечени един от друг, за да се чувстват туристите сигурни и защитени и едновременно с това са на метри от плажа и марината“, допълва тя. За сезон 2021 при директни резервации в цената за нощувка влизат 2 шезлонга и един чадър, а при повече от 7 нощувки – безплатна разходка с лодка до Несебър.

Освен чистите плажове, носители на приз Син Флаг за природосъобразно и екологично управление, и възможностите за спорт и развлечения, курортното градче ще предложи и силна културна програма този сезон. Откритият амфитеатър ще бъде домакин на поредица от хитови театрални постановки, концерти и форуми. Календарът включва „Сватба със закъснител“, „Горката Франция“, моноспектакълът на Камен Донев, концерт-спектакълът „Спомен за НЛО“, новите комедии на Фери Арт и много други.

 


Анкета

За кого ще гласувате на предстоящите избори?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Кристофър Бъкстон: Аз съм различен човек
  22.06.2021 12:16      

В Англия съм по-възпитан, в България – по-откровен и разтворен