Сряда, 12 Май 2021
    
Общество

Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири

  03.05.2021 14:38  
Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири

Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири през последните дни. Основно става дума за нередовни документи или непроверени пожарогасители. Инспектирани били 1300 обекта, съобщават от МВР.

На великденските празници ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете. Те ще се следят да няма струпване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари.

От пътната полиция също ще регулират движението - ще се следи за спазване на скоростните режими, да няма пияни шофьори или седнали зад волана след употреба на наркотици.

От криминална полиция отчетоха, че има спад на домовите кражби през първите три месеца на годината, спрямо същия период на миналата година. Така, ако през първите три месеца на 2021г. е имало 1468 кражни, тази година са 1040. Увеличила се и разкриваемостта с шест процента.

От полицията съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. Това прави проникването през входната врата невъзможно. Друга критична точка на жилищата е дограмата, затова е добре да се ползват райбери или здрави обкови. Крадците се интересуват какви ценности има вътре в жилището и кога собствениците ги няма, както и дали има поставени камери и СОТ, уточниха от полицията.

 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Любен Дилов за 45-тото НС: Не мислех, че е възможно да има по-голям резил от националния по футбол
  09.05.2021 16:22      

“Всяко едно изказване от политическите противници налива сила на ГЕРБ, това сме го виждали