Сряда, 04 Авг 2021
    

Традиционна конференция „Да мислим екологично“ се домакинства от Университет «Проф. д-р А. Златаров»

  23.04.2021 13:01  
Традиционна конференция „Да мислим екологично“ се домакинства от Университет «Проф. д-р А. Златаров»

Университет “Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас, съвместно с Община-Бургас организират петата, станала вече ежегодна, научна конференция за студенти и ученици  „Да мислим екологично за бъдещето”. Конференцията е включена също и в  Националния календар на МОН като изява по интереси на децата и учениците за учебната 2020/2021 година.

Възможностите за включване в конференцията са чрез презентация, постер или доклад, а основното тематично направление за тази година е „Черно море: замърсяване, опазване, бъдеще”. Поднаправленията са: синя икономика, устойчиви и екологичночисти технологии, екотуризъм и екологичното въздействие на туризма, управление на отпадъците, защита на екосистемите, алтернативни енергийни източници, метеорология и хидрология, мониторинг, защитени територии, биологично разнообразие, храни, пречистване на води, замърсяване на почви, управление на екопроекти, ролята на сътрудничеството в опазването на Черно море.

Постъпилите материали на участниците ще бъдат издадени в електронен сборник. Най-добрите работи ще бъдат отличени. На учениците и студентите, които са ги подготвили и представили, ще бъдат връчени грамоти и материални награди. За завършващите средно образование ученици грамотата е равностойна на отлично представяне (оценка Отличен 6) на предварителен кандидат-студентски изпит по общообразователен предмет. С посочената оценка учениците, подготвили отличените работи, могат да участват в класирането за специалностите „Екология и опазване на околната среда" (редовно и задочно обучение) или „Екология и екологичен мениджмънт“ (редовно обучение). На основание на чл. 49, ал. 3, т. 2 и т. 3 от Наредба 12 / 01.09.2016 г., учителите, директорите и другите педагогически специалисти, подпомогнали учениците при подготовката на докладите им, получават удостоверение за придобит 1 (един) квалификационен кредит.


Анкета

Притеснявате ли се от нова Ковид-вълна


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св