Вторник, 20 Юли 2021
    
Бургас

Сливенската митрополия се обяви против гей парада в Бургас

  20.04.2021 16:28  
Сливенската митрополия се обяви против гей парада в Бургас

Сливенската митрополия се обяви против гей парада в Бургас. На страницата си са публикували позицията на сливенския митрополит Иоаникий, с която той моли кмета на Община Бургас Димитър Николов да не позволява провеждането на „Бургас Прайд“.

Публикуваме позицията на Иоаникий, без редакторска намеса:

 

Уважаеми Г-н НИКОЛОВ,

 

Православни християни от гр. Бургас ни информираха, че на 15 май 2021година на площ. „ Тройката“ в гр. Бургас ще се проведе“ ПЪРВИЯТ БУРГАС ПРАЙД“ с популярното име „ ГЕЙПАРАД“.

Категорично се противопоставяме на това предстоящо събитие и категорично заставаме в защита на нравствената чистота и невинност на децата и подрастващото поколение на България. Считаме за свой дълг да защитим и традиционното българско семейство. Подчертаваме, че само бракът между мъж и жена е градивна среда, в която любовта между двата пола и отглеждането на децата се реализират угодно на Бога и принасят плодове, съответстващи на Божия ред, вложен в света. Отправяме призив към нашите духовни чеда да не участват в това шествие на греха, което е провокация към Твореца, към Църквата, към Отечеството, към живота. Призоваваме родителите да предпазят децата си и да не бъдат безразлични към подобни развращаващи прояви, но да възпитават потомството си будно, достойно, християнски грамотно и по живот - благочестиво.

Противопоставяме се на публичната и неморална демонстрация на содомския грях, който води до разрушителни последствия за физическото и духовното здраве на хората. Той е злоупотреба с даруваната на човека свобода и рушене на традиционните ценности на българския народ. Свещеното Писание затова ни учи чрез апостола: „Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно” (1 Кор. 6:12)". Всепозволеността на греха, която се натрапва на гейпарадите, съблазнява младежта и обърква критериите на хората за добро и зло, за позволено и непозволено, за свещено и несвещено. А човешката душа е свят дар от Бога, който трябва да пазим и развиваме до богоподобие. Няма оправдание никоя проява, която опетнява човешката душа, която я помрачава и отдалечава от Светлината на света - Господ Иисус Христос. Не може да подкрепим "свободи", които подменят същността на семейството с блудството, любовта - с разврата, естественото - с противоестественото, здравето - с гибелните наслади. Всяко дело, което се противопоставя на Божията воля, е богохулство и богоборство. "Недейте се лъга: Бог поругаван не бива. Каквото посее човек, това и ще пожъне: който сее в плътта си, от плътта ще пожъне тление; а който сее в духа, от духа ще пожъне вечен живот" (Гал. 6:7-8). Нека не призоваваме с порочни дела Божия гняв над нас, а с благочестив живот да измолваме Божията милост над нас, домовете и родината ни.

Уважаеми Г-н Николов, гр. Бургас е най- големият православен център в югоизточна България. Неговите жители са познати като ревностни православни християни и провеждането на подобен маскарад дълбоко ще нарани тяхното религиозно чувство. Ние в битността ни на духовен наставник на православните християни от гр. Бургас и цялата Сливенска епархия, настоятелно Ви молим да не давате разрешение за провеждане на подобно мероприятие, а ако вече има издадено такова да бъде отменено.

С уважение,

 

+ СЛИВЕНСКИ МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
ГЕРБ:Готови сме и за опозиция, и за управление, и за избори
  19.04.2021 10:10      

Започнаха консултациите при президента за нов кабинет „Готови сме и за опозиция, и