Петък, 07 Май 2021
    

Връчиха традиционните награди на най-добрите лесовъди за 2020 година

  13.04.2021 17:39  
Връчиха традиционните награди на най-добрите лесовъди  за 2020 година

Инж. Мирослав Маринов и проф. Иван Палигоров връчиха традиционните награди на най-добрите лесовъди и служители по контрола за 2020 година.Инж. Съби Димитров - директор на Държавно горско стопанство – Златоград стана „Лесовъд на годината“. За негови подгласници бяха определени: Инж. Здравка Дейкова – зам.-директор на Регионална дирекция по горите – Варна, инж. Веска Стойнева – началник отдел в Североизточно държавно предприятие, инж. Петър Мирчев - директор на Държавно горско стопанство – Родопи.

С носител на приза „За цялостен лесовъдски принос” бе удостоен инж. Илия Симеонов от Южноцентрално държавно предприятие – гр. Смолян.

Награда „За значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия“ бе присъдена на Юлия Събчева – журналист в списание „Гора“ и д-р инж. Светлозар Михайлов, автор на книга за лесовъдите в Благоевградския край.

Трима горски инспектори се откроиха сред номинациите за “Служител по контрола върху дейностите по опазване на горските територии”. На първо място бе класиран Живко Жеков - горски инспектор от Регионална дирекция по горите – Пловдив. Второто място е за Стоян Николов - горски инспектор от Регионална дирекция по горите – Бургас. Третото за Илиян Неделчев - горски инспектор от Регионална дирекция по горите – Велико Търново.

Инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите, поздрави носителите на престижните награди като им благодари за професионализма в работата им.

„Вие сте пример за усилията, които се полагат горският ресурс да се управлява и стопанисва по най-добрия начин. Надявам се и ще продължаваме да полагаме усилия, обществото да оценява нашия труд и професията да заеме своето достойно място и признанието, което заслужава“, подчерта инж. Маринов.

Наградените бяха удостоени с грамоти от името на министъра на  земеделието, храните и горите, г-жа Десислава Танева и грамоти и плакети на Изпълнителна агенция по горите и Съюза на лесовъдите.

Наградите бяха връчени на церемония в Държавно ловно стопанство – Тракия по повод Седмица на гората – 2021 г.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Мина Кръстева: Да се вземем в ръце и да работим за едно по-добро настояще и бъдеще
  04.05.2021 11:53      

Народ, който е създал народното читалище, никога няма да се откаже от книгата и от св