Понеделник, 12 Юли 2021
    
Избори 2021

Живко Табаков: Важно е да се състави правителство и промяната да започне

  11.04.2021 18:18  
Живко Табаков: Важно е да се състави правителство и промяната да започне

Георги РУСИНОВ

 

Един от сигурните депутати в новото Народно събрание е бургазлията Живко Табаков. Благодарение на добрия резултат на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ той ще има възможност да работи за промяната, която коалицията, а и други партии желаят.

„Голямата цел, която хората желаеха и посочиха в изборния ден, е постигната. Тя е ГЕРБ да не управлява, да получи по-малка подкрепа и да няма кабинет „Борисов 4“, каза той пред репортер на „Черноморски фар“.

Табаков е повече от уверен, че правителство ще се състави.

„Хората силно и ясно посочиха, че втората политическа партия трябва да бъде „Има такъв народ“. В тяхно лице има огромни очаквания, както и към „Демократична България“, така и към нас – „Изправи се! Мутри вън!“. Затова дори и да предположим, че в бъдеще може да има нови избори, се чувствам уверен, че ще съберем разум, сила и увереност да съставим в момента кабинет, който да стартира промяната с подмяна на ключови хора, които влияеха изключително много на изборните процеси. Дори и да отидем на предсрочни избори, България трябва да е по-свободна и хората да нямат притеснения за техния вот“, обясни той.

Според него парламентарно представените партии не са в своята кондиция и няма как да увеличат своята подкрепа при евентуални нови избори.

„Пред нас – новоизбраните хора за Народното събрание, стои въпросът какъв път в краткосрочен аспект ще извървим, за да можем да увеличим подкрепата си в един такъв евентуален сценарий за предсрочни избори. Лично аз не желая това да се случва и осъзнавайки колко е важна подкрепата на хората, трябва да работим по начин, по който да не се стига до предсрочни парламентарни избори. Подчертавам, че ако това се наложи, ще го направим, защото най-важна е волята на народа“, коментира бъдещият депутат.

Иначе е напълно постижимо и логично според него правителство да се състави между „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

„Не го разбирам като правителство на малцинството. Това е една от най-реалистичните коалиции. Предполагам, че и другите политически партии като БСП, които желаят да бъде променен моделът на Борисов, е естествено да бъдат подкрепа“, допълни Табаков.

В личен план той възнамерява да не се концентрира изцяло в сферата на туризма, където е експерт.

„Участвал съм в създаването на програмата за управление, която е от над 620 мерки и всяка една от тях е важна. Най-дълъг професионален път имам в туризма и е нормално това да е една от сферите, в която ще работя активно. Участието ми в Народното събрание в никакъв случай няма да е ограничено само и единствено до него. Доста закони трябва да бъдат променени. Ще представлявам Бургаска област и огромна извадка от българското общество“, завърши той.


Анкета

Кой текст на песен от "Бургас и морето" подкрепяте?


Резултати

Мнения

Мнения
Слави Трифонов:Благодаря на всички, които гласуваха за нас
  10.04.2021 12:06      

Искам да избегна всички клишета и затова ще бъда напълно откровен. От името на моите колеги и от